Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Berglund- given tredjecenter

Så äntligen fick jag som jag ville. Patrik Berglund i World Cup truppen. I min bok (eller kanske bättre att skriva i min blogg?) Nåväl. Jag anser att Berglund skulle varit uttagen redan från början när truppen presenterades i somras.

Hur som. Berglund är en av sex (naturliga) centrar i truppen vilket ger förbundskapten Rickard Grönberg valmöjligheter. 

Det är inte annat än att jag kan undra vad Gustav Nyqvist (målkung i VM) och Washingtonspelaren Marcus Johansson gjort förbundsledningen. Eller också, herregud vilken bredd svensk hockey har för tillfället med så många skickliga spelare.

I Patrik Berglund får Tre Kronor, enligt mig, den perfekte tredjecentern. Jag gillade det jag såg av Berglund under slutspelet med St Louis i fjol även om hans spel i stort under några säsonger inte varit av den klass man kan förvänta sig. Hans storlek och tyngd ger faktiskt Sveriges centersida ytterligare en dimension samtidigt som han alltid, bortsett från sitt första VM 2009, spelat bra i Tre Kronor.

Nu står landslagsledningen väl rustade på centersidan där någon får placeras som ytterforward. Jag ser gärna att den spelaren blir Carl Söderberg som tillsammans med ovan nämnda Berglund och Gabriel Landeskog skulle utgöra en intressant tredjekedja. 

Samtidigt känns det synd för den breda publiken att inte få stifta bekantskap med Rickard Rakell som tvingades lämna återbud på grund av skada. Onekligen är Rakell en av svensk hockeys många coming stars.

Tack för att ni tog er tid

Sanny