Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Årets snackisar

Inför varje säsong är det saker eller händelser som lockar mitt intresse. Så även i år. 

Jag pratar inte om överfallen, dem som rasar, domarskandelerna eller vem som får sparken först.

Jag har istället gått igenom detaljer, spelare och lag för att lyfta fram saker som fångat mitt intresse och som jag lär få anledning att återkomma kring under säsongen.

Färjestads spelsystem

Har de lämnat det klassiska och ibland passiva styrspelet bakom sig? Döma av försäsongen och sättet de tränar på är det mycket som tyder på det.  Å andra sidan har jag hört det förr. Vad händer om de får en svag start i SHL. Kommer nygamle tränaren Leif Carlsson hålla fast vid det mer aggressiva spelsättet?

Skellefteås målvaktspar
img_7017.jpg
Håller Skellefteå och lagets målvaktstränare Christer Holm på att bygga upp en ny mur efter att Marcus Svensson flyttat till KHL.

Att Skellefteå årligen blir av med sina bästa spelare är inget nytt. Att de nu står med en helt oprövad duo i form av Erik Hanses och Gustav Lindwall som den trygga sista utposten är helt nytt. Målvaktstränaren Christer Holm har haft en stor del i valet av målvakter och sägs vara mycket nöjd med duons framsteg. Det är på förhand ett stort frågetecken som jag tror vi får anledning att följa upp.

Linköpings lagbygge


En stor och stark backtuffing är vad Linköping saknar.

Hur de fått in alla offensiva spjutspetsar under lönebudgeten kan tillskrivas en ung och relativt billig backuppsättning. Visst, den besitter talang men jag känner ändå att de saknas en riktigt bra back. Det här är ett lag som är byggt för SM guld förutsatt att en back värvas. Guld eller inte, Linköping kommer bli väldigt roliga att följa i vinter.

Klarar Leksand sig kvar i SHL?Perra Johnson lär få en och annan bekymmerhetsrynka i år.

Vem ska göra målen? Vilken back ska, som det så fint heter, vara den defensiva härföraren och håller Atte Engren en hel säsong. Som ni ser. Allt annat än en jumboplats för masarna vore en skräll.

Vilket lag överraskar och vilket floppar?

Det brukar alltid vara något lag som underpresterar och drar till sig de negativa rubrikerna samtidigt som något lag slår experterna på fingrarna. Jag har en känsla att Rögle och Djurgården är två lag som kan överraska. Själv har jag tippat Rögle i botten av tabellen men det kittlar ändå en smula att höja fingret, det som man varnar med alltså, och placera skåningarna högre upp. Baserat på förväntningar från lagets supportrar så tror jag att Örebros kommer vara en besvikelse i år.

Brynäs = skador?


Simon Bertilsson har varit skadebenägen de senaste åren. Klarar han och Brynäs att hålla sig borta från skador blir de att räkna med.

Är det ens möjligt att Brynäs kan ge omföra en säsong utan att betydande spelare går långtidsskadade? Jag är tveksam. När Anton Rödin, fjolårets stora stjärna, skadades sjönk Brynäs som en sten i tabellen. Lägg därtill att Brynäs de senaste åren haft mängder med skador som hämmat lagets prestation. Årets lag borde rimligtvis vara på den övre halvan av tabellen, förutsatt att skadorna inte tar över.

Vem hotar Håkan Loobs rekord?

Varje år är det alltid samma snack och skriverier. Redan efter fem, sex matcher ibland. Noteringen från 82-83 när ”Looben” svarade för 76 poäng på 36 matcher är ett mer eller mindre oslagbart rekord. Likväl lär det säkerligen skrivias artiklar och spekuleras huruvida någon spelare kommer att kunna hota rekordet i  år också.

Årets duell

Roger Rönnberg mot Bert Robertsson 2.0
Ni minns väl klassikern?

https://www.youtube.com/watch?v=B89e30CfApo

Genombrottet

Det finns få saker jag charmas av så mycket som ett ordentligt och ibland oväntat genombrott. Vem blir det i år?

De är väl mätta?
Frågan är om Joel Lundqvist numera är mätt på guld? Knappast

Två saker som är signifikativt för guldlag

  1. De plundras på sina bästa spelare som lämnar för NHL och KHL.
  2. Som spelare och lag är de av någon anledning mätta och sakna samma driv och desperation i spelet.

Det första stämmer väl medan det andra är en fullkomligt påkommen tidningsanka som folk använder så fort ett mästarlag förlorat några matcher. Frölunda lär knappast vara mätta och är defentivt en av guldkandidaterna.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Något som jag däremot vill slippa är dessa klyschor som år efter år haglar. Den som jag tycker är mest dum och totalt intetsägande är den om spelaren som kommer till jobbet varje dag för att beskriva hans arbetsmoral och inställning.

Lägg ner.

Vad är du mest spänd och förväntansfull på?

Jag är gärna med och diskuterar.

Tack för att ni tog er tid
Sanny