Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Grisarna till Färjestad

Den spetsade rubriken beror på att den tidigare HV-duon Per Ledin och Andreas Jämtin kommer att träna med Färjestad när laget går på is kommande vecka.


Under tiden i HV71 när Per Ledin och Andreas Jämtin bjöd på sig själva eftersom de ofta benämndes som svin eller grisar.

Anledningen är att den redan tunna forwardsuppsättning är brandskattad på spelare eftersom juniorlandslagstrion Joel Eriksson Ek, Rasmus Asplund och Oscar Steen är på landslagsuppdrag samtidigt som Milan Gulas ansluter i oktober.

Samtidigt är några av de juniorspelare som skulle ta deras platser även de iväg på landslagsuppdrag.

Det betyder att Färjestad har svårt att få ihop ett fullt lag med kvalité på träning. För att säkerhetsställa detta kommer klubben att ta in Per Ledin och Andreas Jämtin tillsammans med NHL spelaren Marcus Johansson under hösten.

Färjestads sportchef Håkan Loob säger följande till Färjestads hemsida

”Mackan” är ju hemma på semester medan de andra två har en önskan om att fortsätta sina respektive karriärer men som just saknar klubbar. Vi ser en stor fördel i att de är villiga att komma och hjälpa oss i den här situationen samt att det såklart är positivt för killarna själva att få ta del av organiserad träning, 

I skrivande stund kommer varken Ledin eller Jämtin att skriva kontakt med Färjestad även om jag tror tanken inte lär vara främmande.
Framförallt tror jag att Per Ledin skulle kunna göra nytta i Färjestad.
Per är en energisk person som sätter enorma krav på sin omgivning samtidigt som han fungerar som en mentor åt unga spelare.
Med flertalet unga skickliga, framförallt forwards, i Färjestads organisation skulle Per Ledins personlighet hjälpa att få de och förstå vad som krävs för att ta nästa steg.

Mitt tips.
Färjestad skriver kontrakt med Per Ledin resten av säsongen.

Fortsättning lär följa

Tack för att ni tog er tid

@Sannylindstrom