Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Visat prov på moral och karaktär

Växjö har i allra högsta grad skakat liv i serien mot Linköping som riskerar att få sin stjärna Andrew Gordon avstäng efter att han tacklat Växjös Niclas Lundgren i ryggen.

Min kollega på C more Thomas ”Kuben” Andersson ansåg att Gordon har en lång avstängning att vänta.
Jag är inte lika övertygad.
Visst, Gordon ser Lundgrens ryggtavla och bör således välja ett bättre alternativ än att köra på Lundgren med den kraften.
Samtidigt är jag enig med Linköpings tränare Dan Tagnes när han säger att Niclas Lundgren kommer ner aningen lågt i situationen.
Likväl. Andrew Gordon måste ta sitt ansvar och göra en bättre avvägning.

Trots att Lundgren reste sig efter tacklingen och åkte till båset på vingliga ben spelade han vidare i den tredje perioden. Högst anmärkningsvärt kan jag tycka.

Hur den här serien slutar törs jag inte sia om.
Jag tippade inför serien att Växjö skulle vinna med 4-2 i matcher men har tidigare reviderat det och räknat ut Smålänningarna

Växjö har visat prov på moral och karaktär.
Succékedjan från i höstas med Tuomas Kiiskinen, Rickard Gynge och Robert Rosén spelar återigen tillsammans och ser minst sagt bekväma ut med det.
Ville Leino och Sakari Salminen leder laget och gör ett gediget jobb byte efter byte.
Det trodde jag inte efter att ha sett den första kvartsfinalen förra veckan.

Bäst hos Växjö var Patrik Lundh.
Ingen spelare åkte skridskor med samma intensitet som Lundh.
Tillsammans med Erik Josefsson och Alexander Johansson lyckades det sätta press på Linköpings backar som inte fick en lugn stund.

Färjestad är illa ute efter dagens förlust.
En serie som, baserat på mina förväntningar, varit en besvikelse såhär långt. Hettan, känslorna och det intensiva spelet har lyst med sin frånvaro. 

Färjestad lider återigen av sin ineffektivtet och det lyser igenom hur beroende de är av Mikael Johansson och Milan Gulas.
Fler spelare måste kliva fram.

Av den anledningen är jag förvånad att Färjestads tränare Tommy Samuelsson väljer att matcha Antti Tyrväinen tillsammans med ovan nämnda duo.
Varför inte ge John Persson, som landslagsdebuterade så sent som i februari, chansen att utnyttja sin kraft och tyngd för att skapa utrymme åt firma Gulas/Johansson?

Matchen var jämn och kunde egentligen slutat hur som helst. Ändå var min känsla att Luleå var det bättre laget.
Trots att Färjestad jagade kvittering fick man bara iväg sex skott mot Joel Lassinantti under den tredje perioden.
Målvakten som tillsammans med Lucas Wallmark återigen var två giganter hos Luleå.

Luleå är stabila och lugna med ett grundspel som känns ramstarkt vilket kan vara en bidragande orsak att en spelare som Toni Rajala är en skugga av sin forna jag.
Det kan man som Luleåsupporter ha överseende med med tanke på att de endast är en seger från en semifinal.

Till sist.
Niclas Lundgren varken gnällde eller klagade efter tacklingen från Andrew Gordon för att försöka sätta press på domarna. Det förtjänar att lyftas fram.


Tack för att ni tog er tid

Sanny