Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Varför bänkar han inte den tilltänkta stjärnan?

Larry Huras har coachat Modo i 15 SHL matcher. På dessa har laget släppt in 59 mål, nästa fyra mål i snitt per match.

Jag gillar Huras närvaro och pondus vid intervjuer. Han ger ett bra och respektingivande intryck. Frågan är dock berättigad, vad har Larry Huras bidragit med och har han gjort Modo bättre?

Efter raset idag var Larry Huras kritisk mot sina rutinerade spelare.
När ett lag har det tufft måste de rutinerade spelarna kliva fram, men det gör de inte. Jag räknar med att de unga spelarna gör misstag, men de äldre kan inte ta så dåliga beslut som de gör. De kan inte slå en tremeterspassning blad till blad.
Allt ansvar är mitt, men samtidigt kan jag inte täcka skott eller fullfölja en tackling från båset. Jag kan bara sätta ut spelarna på isen, de måste göra det.

Om nu Larry Huras är så otroligt besviken på sina ledande spelare så vore det en tydlig signal att bänka Shaun Heshka. Återigen gav han ett nonchalant intryck och agerade slappt i egen zon vid flertalet tillfällen. Heshka fick återigen ett stort förtroende med drygt 20.45 minuters istid.
Så länge Larry Huras fortsätter att ge Shaun Heshka stort förtroende blir hans kritik bara tomma ord.

Eftersom TV-pucken spelas i Örnsköldsvik har Modo nu två veckor utan match.
Under den tiden måste de hitta tydligheter i spelet och ett stabilare försvarsspel.

Frågan är om Larry Huras har kunskapen och förmågan att implementera sitt försvarsspel i SHL.
Det passiva spelet i egen zon där de varken överbelastar eller sätter press på motståndarna gör att mindre skickliga backar lätt blir avslöjade.

Vad som borde oroa Modo är Joel Kwiatkowski nedåtgående trend sedan han värvades. De första matcherna var han Modos bästa och mest stabila back. Nu uppträder han lika osäkert och virrigt som sina backkollegor.
Vad det beror på känns som roten till Modos problem.

Till sist.
Gustav Posslers tackling på Ponthus Westerholm var hård men inte ful.

Tack för att ni tog er tid

Sanny