Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Sluta gnäll. Ni var väl överens?

Jag har under säsongsinledningen regerat på hur klubbledare opponerar sig när någon av deras egna spelare stängs av efter en huvudtackling.
Senast idag var Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson chockad när han tog del av avstängningen på hans stjärnforward Patrick Thoresen.

Jag är glad att SHL och Svenska ishockeyförbundet tagit krafttag att få bort tacklingar mot huvudet. Just nu anser jag dock att bestraffningsskalan stundtals kan vara oproportionerlig.
Patrick Thoresen tackling var ful, respektlös och rättfärdigar en påföljd i form av missade matcher.

Det som förbryllar mig är hur alla klubbledare är kritiska och oförstående till de strängare bestraffningarna.
I somras var spelare, ledare, domare, läkare, och ett flertal andra hockeykunniga personer samlade för att diskutera dessa frågor.

Jag förutsätter att de gemensamt kom fram till att det krävdes strängare bestraffningar kring huvudtacklingar.
Var det inte detta ni kom överens om?
Är detta inget som ni klubbar står bakom så har är det eran förbannade skyldighet att lösa det internt.

Min känsla är att de flesta tycker att påföljderna har blivit för hårda denna säsong. Problemet är dock att klubbledare bara gör sig hörda när de själv blivit drabbade.

En stor anledning som låg till grund för detta beslut var det lama straff som Luleås Johan Forsberg fick efter hans fula tackling på Daniel Fernholm i fjol.

Jag läser att Disciplinnämnden får mycket kritik för de hårdare påföljderna efter smällar mot huvudet. Ett förtydligande som måste klargöras.
Disciplinnämnden följer direktiven och instruktionerna de fått.

Till sist.
Jag om någon vet att det kan bli fel på isen och en del smällar om omges av olyckliga omständigheter.
Samtidigt är det spelarna på isen som måste ta ett större ansvar och faktiskt visa varandra en större respekt. Många av årets tacklingar som renderat i avstängningar är situationer som varit respektlösa, onödiga och faktiskt gått att undvika.

Tack för att ni tog er tid

Sanny