Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Mitt SHL-lag

Idag tar förbundskaptenen Pär Mårts ut sin första landslagstrupp till Karjala Cup som spelas mellan den femte och elfte november.

Jag har iklätt rollen som förbundskapten och roat mig med att ta ut det bästa tänkbara laget från SHL.
Med så otroligt många skickliga spelare var det lättare sagt än gjort, faktiskt.

Så här skulle jag formera mitt SHL-lag.

Målvakter:
Oscar Dansk Rögle
Julius Hudacek Örebro

Kommentar: Seriens två bästa målvakter får stå varsin match innan jag väljer den hetaste i matchen matchen mot Finland.

Förstafemman

Janne Pesonen- Gregg Scott- Anton Rödin

Henrik Tömmernäs- Corey Murphy

Kommentar: Brynäs superduo Rödin & Scott har bevisat sig vara den mest samspelta duon i SHL. Som tredjelänk får de en av SHL bästa målskyttar i form av Skellefteås Janne Pesonen.
Henrik Tömmernäs och Corey Murphy är två backar som är duktiga på att leverera ett bra förstapass och följa med en anfallen.

Andrafemman

Mattias Tedenby- Joel Lundqvist- Ryan Lasch

Anssi Salmela- Jonas Holös

Kommentar: Med nuvarande är Joel Lundqvist given i en mer framträdande roll. Tillsammans med Ryan Lasch och Mattias Tedenby kan kedjan skapa långa anfall genom sin kreativitet samtidigt som Lundqvist kan bana väg genom sin fysiska närvaro.
Salmela kan bära puck och hoppa med i anfallen medan Holös, den bästa tvävägsbacken i SHL, får städa upp bakom Salmela om det skulle behövas.

Tredjefemman

Martin Johansson -Robert Rosén- Ricard Gynge

Jonas Junland- Magnus Nygren

Kommentar: Rosén och Gynge känner varandra väl och har tillsammans med Tuomas Kiiskinen burit Växjös offensiv. Jag väljer dock bort Kiiskinen till förmån för Örebros Martin Johansson. Tror att hans fart och tyngd kan ge kedjan ytterligare en dimension.
Junland får täcka upp de gånger Nygren tar offensiva intiativ. Kommer även matchas i powerplay.

Fjärdefemman

Patrick Thoresen -Tomi Sallinen- John Norman

Niklas Hansson

Extraforward: Jimmie Ericsson

Kommentar: Thoresen var ojämn under säsongensinledningen. Har dock sett bättre ut de senaste sju, åtta matcherna och får tillsammans med Sallinen (seriens bästa tvåvägscenter) och Norman utgöra en ren checkingline som ska möta motståndarnas bästa kedja.
Succébacken Niklas Hansson har varit strålande i HV71 och tar den sista backplatsen. Kommer att få speltid.

Reserv på hemmaplan: Justin Pogge Färjestad, Ilkka Heikkinen Växjö, Eftersom jag själv hatade att spela på åtta backar väljer jag att endast ta med sju stycken. Det ger ett bättre flyt för de sex backar med istid. Jag lämnar kvar Heikkinen hemma men kan i händelse av skador bli inkallad.

Backar som lämnades utanför laget: Tim Heed Skellefteå, Marcus Högström Djurgården. Linus Hulström do, Lucas Bengtsson Frölunda, Chad Billins Linköping, Daniel Rahimi do, Gustav Forssling do,

Forwards som lämnades utanför laget: Patrik Zackrisson Skellefteå, Garrett Roe Linköping, Toni Rajala Luleå, Johan Harju do, Tuomas Kiiskinen Växjö, Marcus Sörensen Djurgården, Milan Gulas Färjestad, Andreas Johnson Frölunda och Martin Thörnberg HV71.

Hur skulle detta lag stå sig under Karjala Cup tror ni?

Tack för att ni tog er tid

Sanny