Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

VM- stjärnan påväg hem?

Enligt ryska medier rapporters det att Mattias Sjögren kan vara på väg bort från sin KHL klubb Ak Bars Kazan. Klubben förväntas genomgå stora förändringar efter en knackig säsongsinlednig och Sjögren sägs vara en av spelarna som hänger löst.

Om detta kulle bli verklighet är jag övertygad att samtliga 14 SHL klubbar skulle ha intresse av att knyta till sig trefaldiga VM spelaren och SM guldmedaljören.

Under hans tid i Linköping utvecklades Sjögren till en av SHL’s allra bästa centrar. Han blev mer komfortabel med puck samtidigt som hans rejäla och fysiska närvaro ingav respekt.
Under VM i Prag i våras anser jag att han tillhörde en av Sveriges bästa spelare.
Naturligt vore kanske att återvända till Linköping. Med dyra centrar som Garrett Roe och Niklas Persson känns det dock knappast troligt.

Sjögren är uppvuxen i Skåne och har spenderat sin juniortid och första A-lags säsonger i Rögle. En Drömförstärkning för skåningarna såklart.

I Göteborg sitter sportchefen Christian Lechtaler och tränaren Roger Rönnberg tillsynes lugna och ser sitt lag utvecklas och prestera på en jämn och hög nivå.
Efter Mattias Janmarks succéstart med Dallas Stars så lär Frölunda vara på jakt efter en ersättare.
Min känsla är att de känner sig väldigt tillfreds med materialet de besitter men sneglar på marknaden om ”rätt” spelare dyker upp.

Just Sjögren tror jag kan vara den typen av spelare som Frölunda behöver för att stärka upp sitt lag och ta det sista steget mot en SM final och ett guld.

Frölunda kan erbjuda Mattias Sjögren en ledande roll både på och utanför isen. Påvisa det jobb de gjort den senaste åren med att utveckla sina spelare och sitt eget spel.

En mer seriös och vältränad spelare än Mattias Sjögren har jag aldrig spelat med under mina 15 år på elitnivå. Hans sinnesnärvaro och noggrannhet att förberedda sig själv inför träning och match, hans vilja att leda laget på isen med sitt rejäla spel gör honom till en perfekt ledare och framtida kapten den dagen som Joel Lundqvist lägger av.

Erbjud honom ett femårskontrakt som han inte kan tacka nej till.
Med Sjögren i laget kommer det ge Göteborgarna framgång både på kort och lång sikt.

Mattias Sjögren kan vara skillnaden mellan SM guld eller att åka ut i en semifinal.

Vad tror ni?

Tack för att ni tog er tid

Sanny