Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Är det bra för produkten?

Efter att både avslöjat, rasat och bedrivit mediadrev på sistone kanske det vore på sin plats att jag återgår och fokuserar på det som sker på isen.

SHL pratar ofta om hockeyn som produkt något jag märkt att en del supportrar retar sig på. Fjolårets diskussion kring wildcard och årets kring arenakrav bottnar nog båda i just det. Vad man egentligen bör se över är Skellefteås dominans, är den verkligen bra för hockeyn som produkt?

Detta bör inte uppfattas som kritik till Skellefteå som återigen pulvriserar sitt motstånd på väg till klubbens tredje raka SM guld. Snarare en rejäl hyllning till Skellefteå och en känga till resten av SHL.

Hur är det ens möjligt att Skellefteå återigen är så överlägsna och vad kan de andra klubbarna göra för att komma ikapp är frågor som lär diskuteras flitigt runt om i Hockeysverige.

Mycket tror jag bottnar i sättet som laget tränar på vilket jag själv sett på nära håll. Det som slog mig var vilken vidunderlig fart och intensitet de hade. Noggrannheten i passningarna och ett enormt fokus genom hela träningen imponerade.

Lek med tanken att varje SHL klubb har ca 200 isträningar per säsong. I dessa har Skellefteå lite högre fokus, tempo, intensitet och krav vilket gör att de utvecklar sina spelare och sitt spel mer än sina motståndare.
Se bara på Adam Pettersson, Axel Holmström, Andrew Calof, Tim Heed och John Norman för att nämna några.
Vilka klubbar hade inför säsongen kunnat tänka sig att bygga sina lag kring dessa spelare?

Jämför utvecklingen av spelare i ditt eget favoritlag så förstår du hur stor del av Skellefteås succé som vilar kring lagets träningsupplägg.

Gårdagens match mot Linköping var bland det mest överlägsna jag sett, faktiskt mer överlägset än Skellefteås 8-2 seger över Linköping i fjolårets slutspel.
Jämnheten i Skellefteås lag är imponerande. Fyra kedjor som bara maler ner sina motståndare i byte efter byte. I match ett var det toppkedjan med Andrew Calof, Patrik Zackrisson och Janne Pesonen som ledde lagets offensiv. Igår var det istället Kiril Kabanov, Oscar Sundqvist och kaptenen Erik Forsell som klev fram.
Noggrannheten i defensiven och de hårda jobbet som ALLA underkastar sig imponerar om än mer.

Skellefteå har vunnit elva raka slutspelsmatcher.
För Linköpings del krävs att de vinner fyra av de fem nästkommande matcherna.
Handen upp för ni som tror det kommer ske?

Redan nu kan vi gratulera Skellefteås till klubbens femte raka (!) final.

Så frågan kvartsår.
Är Skellefteås överlägsenhet bra för produkten och vad gör de andra klubbarna för att komma ikapp?

Tack för att ni tog er tid

Sanny