Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Dags för en åklagare att kliva in

Rögles André Deveaux överfall på Västerås Per Helmersson är det värsta jag sett i svensk hockey. Någonsin. Att använda sig av ord som ”det värsta jag varit med om” är vanligt förekommande inom media vilket gjort det lite urvattnat.
Men på riktigt.

Fy fan, överfallet är vidrigt och bör straffas stenhårt. Jag är till och med beredd att få misshandeln prövad i rättssal.
En sådan granskning innebär att åklagare går igenom allt material som finns. Bilder, filmer och annat som beskriver vad som inträffat och hur det gick till. Först när det är klart kan en åklagare fatta beslut om han eller hon ska inleda en förundersökning som i så fall troligen handlar om grov misshandel.

Jag har tidigare varit motståndare till detta och var starkt kritisk när en förundersökning skulle startas efter Rögles Jakob Lilja crosscheckat Malmös Jens Olsson för ett par veckor sedan.
Min syn har alltid varit att vi ska hålla oss till den instans som sköter alla händelser som föranleder en anmälning. De behandlas och döms av Disciplinnämnden som är tillsatt av Svenska riksidrottsförbundet

I det här fallet handlar det inte om något som sker under spelets gång eller något som kan försvaras som stridens hetta.

Detta är ett rent jävla överfall som sker under uppvärmningen. Det är fult, fegt och jävligt respektlöst.

Något som också förvånar mig är den intervju som André Deveaux gör efter matchen.
Varför stoppade ingen i Rögle honom?
För er som orkar se klippet kommer ni säkert reagera på citatet.

”I got hit from behind. I left the game. I played with concussion symtoms ever since”

Jag tog upp ämnet på bloggen tidigare i veckan.
Min fråga kvarstår.
Varför stoppade inte Rögles lagläkare Deveaux från spel?

Det är tråkigt och synd att detta inlägget ska handla om en Deveaux och hans idiotiska tilltag när fokus borde ligga på Rögles avancemang till SHL.

Jag får all anledning att återkomma med Rögles starka bedrift framöver.
Tyvärr har Deveaux idiotiska överfall hamnat i fokus.

Tack för att ni tog er tid

Sanny