Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Så slutar semifinalerna

Efter mitt oehörda debacle i Play In när jag tippade att både Djurgården och Färjestad skulle ta sig vidare var pressen inför kvartsfinalerna stor.
Hela min gloria stod på spel. Och som jag levererade.
Därför har jag återigen vunnit ert förtroende som expert och bloggare (nåja).

Här kommer mina tips inför semifinalerna. (Klipp ut och spara)

Skellefteå- Linköping

Seriesegrande Skellefteå går följaktligen in i semifinalen bärande på favoritskapet. Efter att resultatmässigt pulvriserat Brynäs med 4-0 i matcher skulle många kunna säga att laget gått och blivit sega och slappa efter att inte spelat match på tio dagar.
Oh nej, ingen ringrost är att förvänta. När jag pratade med Oscar Möller i fjol vittnade han om Skellefteås intensitet och sätt och träna.
”Det är faktiskt oftast högre tempo på träningarna än på matcherna”
Linköping å sin sida gick stärkta ur en tuff batalj mot HV71 där de tillslut vann både genom sin spets och bredd. Just bredden är något som Linköping saknat tidigare. Nu är laget näst intill komplett. Med en ramstark defensiv och kreativ offensiv borgar det för spännande och fartfyllda matcher.
Den här semifinalen känns på förhand väldigt oviss.
Det som tillslut avgör är det faktum att Marcus Svensson är en bättre målvakt än David Rautio (som verkar vunnit kampen över Marcus Högberg som lagets förstemålvakt).

Mitt tips
4-3 till Skellefteå

Frölunda- Växjö
Växjö går in semifinalerna som solklara favoriter. Anledningen är att de har bättre målvakt, backar och forwards än Frölunda. Christopher Nihlstorp har potential att återigen leda sitt lag till guld. Hans förmåga att spela bättre desto viktigare matcherna blir kommer vara av avgörande betydelse. Frölundas Lasse Johansson har en del att bevisa även om han presterade väldigt bra i matcherna när Frölunda var tvungen att vinna över Luleå i kvartsfinalerna. För övrigt tror jag både Johansson och hans målvaktskollega Linus Fernström är rätt less på att ständigt bli ifrågasatta. Visst, går Frölunda till final ska jag sluta sätta frågetecken kring målvaktsspelet framöver.
Frölunda saknar nyttige arbetshästen Niklas Lasu samt den individuellt skicklige Andreas Johnson.
Det gör att Växjös tränare Sam Hallam kommer ge lagets defensiva stjärncenter Jani Lajunen den delikata uppgiften att ta bort Mattis Olimb och neutralisera honom på samma sätt som han gjorde med Örebros Derek Ryan under kvartsfinalerna.

Mitt tips
4-2 till Växjö

Tack för att ni tog er tid

Sanny