Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Ta ert förbannade ansvar

I söndagens drabbning mellan Västerås och Rögle åkte Röglespelaren André Deveaux på en smäll av Västerås Per Helmersson. Så illa att han låg kvar på isen en lång stund och rapporterades sitta i omklädningsrummet med huvudvärk. För mig tydliga tecken på en hjärnskakning.

644x429(ByWidth_CutTopBottom_Transparent_True_False_Undefined)
André Deveaux leddes av isen till synes påverkad av smällen. Men enligt Rögleledningen handlar det inte om någon hjärnskakning

Alla är överens att hockeyn måste ta tag i problemen kring hjärnskakningar. Idag har det diskuterats friskt efter att Karlskogas Björn Kindahl vid 27 års ålder berättat att han lägger skridskorna på hyllan.

Hur ska vi någonsin komma till rätta eller minska antalet hjärnskakningar när klubbledare och doktorer totalt ignorerar vilka konsekvenser som kan följa vid upprepade smällar mot huvudet?

För Rögles André Deveaux är en hockeyspelare som är van att bita ihop, får säkert massvis med ryggdunkningar för att han är en ”krigare” som visar karaktär.

Att prata om respekt och hur tacklingar ska delas ut känns sekundärt när det är uppenbart att viktiga matcher går före spelarnas hälsa.

Det är en jävla skillnad att trotsa smärta i en fot, hand, axel eller knä. Det tillhör på något sätt spelet. Men huvudet, så fan heller…

Det är tragiskt och ledsamt att se att vi inte kommit längre och att respekten för huvudskador inte är större.

Misstänker klubbens läkare att det handlar om hjärnskakning ska spelaren gå den så kallade hjärntrappan. Den har sex steg (max ett steg per dag) innan han åter är redo för match. Det första steget påbörjas efter att spelaren varit symtomfri i 24 timmar.

Om André Deveaux åker på en ny smäll med ödesdigra följder. Vem tar ansvar för det?
Killen som bet ihop för laget eller doktorn och klubbledningen som lät han spela?

Om vi säger så här. Ingen lär någonsin ta Deveaux i handen och tacka.

Tack för att ni tog er tid

Sanny