Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Därför levererar inte poängkungen

När jag inför gårdagen satt och börja klinka på tangentbordet för att utse de tio bästa spelarna i slutspelet var det två namn som tog emot att lämna utanför.
Jag tänker på Linköpings Mattias Sjögren och Växjös Jani Lajunen.

Sjögren har använts flitigt i Tre Kronor de senaste åren och ses numera som en given VM spelare. Han har en förmåga att göra sin omgivning bättre och är en något underskattad spelare.

I serien mellan Växjö och Örebro låg mycket av snacket på förhand huruvida Örebros förstakedja skulle leverera. Efter en grundserie där de stundtals dominerat, så den till den grad att Derek Ryan blev framröstad som seriens mest värdefulla spelare har den under slutspelet haft svårt att prestera. En stor del av förklaringen till det stavas Jani Lajunen.
I fjol under kvartsfinalerna mot Luleå var det han som neutraliserade Linus Klasen och hans kedjekamrater.

Så fort Derek Ryans kedja sätts på isen så slänger Sam Hallam in Jani Lajunen oftast tillsammans med Liam Reddeox vilket hittils gett önskad effekt.

När jag pratade med en annan SHL tränare för några veckor sedan bekräftade han mina tankegångar och hur han själv imponerats av Jani Lajunen.
”Lajunen är den enda center i SHL som är kompetent nog att stänga ner en hel kedja”

Det borde dock ge andra spelare i Örebro mer utrymme att leverera. Jag tänker främst på de finska spelarna Ville Viitaluoma, Marko Anttila och Mikko Lehtonen. Hittils under slutspelet har de varit för anonyma. De måste höja sitt spel ett par snäpp om inte Örebros imponerande säsong ska ta slut redan i morgon.

Idag är jag uppe i ett snödränkt Norrbotten för att jobba på matchen mellan Luleå och Frölunda.

Jag förväntar mig ett mer aggressivt och intensivt Luleå idag. Även om de inledde matchen starkt i fredags hade de svårt att skapa långa anfall och trötta ut Frölundas backar.
Luleås taktik är glasklar, sätta hård press på Frölundas backar som genom överkonstruktivt spel kommer göra misstag.
Med en (förmodad) utsåld Coop Norrbotten Arena räknar jag med en mäktig inramning som kan bära hela vägen till semifinal mot Skellefteå.

Om ni inte ser matchen på plats så syns vi på Cmore Sport kl 17.00

Tack för att ni tog er tid

Sanny