Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Var är självinsikten?

Då var det dags att göra ännu en sak på min ”To do list” i livet.
Som bekant kunde jag bocka av ordet avslöjar igår. Idag är det dags för det klassiska ordet rasar

Häng med.

Chris Abbott knätackling på Frölundas Andreas Johnson och efterföljande matchstraff ifrågasättes av få, faktiskt. Till och med många supportrar från Luleå höll med om att straffet var befogat.
Jag reagerar på Chris uttalande efter matchen när han kommenterade händelsen.
Märkligt.

Förra veckan stod Chris Abbott och påtalade vikten av respekt och hur hans bror Cam Abbott inte hade något ansvar i tacklingen som Erik Gustafsson delade ut.

När Chris Abbott stängdes av för ett par veckor sedan för en ful tackling från den blinda sidan var han heller inte sen att skylla ifrån sig och frånsäga sig eget ansvar.
Då uppgav han följande till Disciplinnämnden i samband med anmälan.
” Det är olyckligt att min axel träffade Frölundaspelaren högt trots att jag hade båda mina skridskor i isen och att han är en decimeter längre än vad jag är. I anmälan står det att spelaren skadas. Han spelade dock vidare hela bytet trots att spelet gick över till andra sidan av isen. När vi tog i hand efter matchen så sa han till mig att det inte var någon fara med honom. I anmälan sägs det att tacklingen kom från blindside. Samtidigt citeras spelaren i Sportbladet efter matchen att han sett mig komma och därmed kunnat göra sig beredd på tacklingen”

Jag har själv delat ut fula knätacklingar som både varit respektlösa, fula och onödiga.
Varit kritiserad av självaste Leif Boork, blivit jagad in i omklädningsrum av Brynäs förre sportchef Micke Sundlöv med en minst sagt het ordväxling som nästan resulterade i handgemäng.
Jag var inte stolt över dessa händelser och vet av erfarenhet att knätacklingar som delas ut handlar om väldigt små marginaler.

Dock ska Chris Abbott inte behöva sätta sig själv i den positionen där han riskerar att träffa Johnsons knä.

Även om Johnson gör en rörelse med sin axel i samband med att han dribblar så leder Abbott in i situationen med knät först.
Det gör att kontakt med Johnson knä är oundvikligt.
Abbott förbereder tacklingen långt i förväg, i positionen han befinner sig med sitt vänsterben är det en överhängande risk att han kan träffa Johnsons knä.

Det som skiljer den omdebatterade tacklingen som Cam Abbott åkte på av Erik Gustafsson är att i det läget som Gustafsson bestämmer sig för att tackla tappar Cam kontroll över pucken och sin egen position.
Även om Johnson inte valt att försöka dribbla bort Chris Abbott genom att flytta sin position med överkroppen är en knäskada på Johnson högst tänkbar med tanke på Abbotts position på knät.

Egentligen är det inte själva tacklingen i sig som jag är förbannad på utan mer Chris Abbott ansvarslösa kommentarer efter de händelser han varit inblandad i de senaste veckorna.

Till sist.
* Imponeras av Luleås sätt att spela slutspelshockey. Otroligt noga med varje detalj i spelet. Ger Frölunda väldigt lite utrymme och har med både fart, finess och fysiskt spel en befogad ledning i matchserien.
* Grattis Skellefteå till ännu en semifinal, klubbens sjunde raka. Ni har kanske inte fått det utrymme ni förtjänar i bloggen på slutet eftersom jag mestadels avslöjat och rasat. Ni lär dock få mer plats här framöver.

Tack för att ni tog er tid

Sanny