Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Bilderna som avslöjar

Har alltid drömt om att få använda rubriken avslöjar någon gång. Måste säga att det faktiskt vilar en viss tillfredsställes inombords.
Så nu kan jag bocka av det på min ”to do list”.

Låt mig gå till botten med den solklara (?) tripping som avgjorde gårdagens match mellan Växjö och Örebro.
Något som bland annat min kollega på getingen Magnus Nyström skrivit om och Örebros tränare Lill Kenta Johansson var förbannad på.
Innan det matchavgörande målet i sudden som Jeff Tambellini slår in upplever Örebro att backen Johan Motin blir trippad av Växjös Josh Hennessy.
Det är nu det händer… Håll i er.
Nu ska jag återigen påkalla er uppmärksamhet genom att skriva avslöja och använda de så lockande orden ”unika bilder”
Erkänn att ni är rätt sugna på fortsättningen nu.

Häng med

Motin 1
Redan innan Josh Hennessy klubba vidrört Johan Motin har backbjässen snubblat till och tappat balansen…

motin2för
Vilket man ser tydligare här. Notera också hur Motins vänster fot knappast har en normal position

motin3
Motin är nu i en position där han innan Josh Hennessy rört honom har dålig balans.

motin4

motin5
Eftersom Motin har dålig balans sedan tidigare blir han mer påverkad av att Hennessy klubba nuddar honom vilket gör att min bedömning från gårdagen kvarstår att det inte ska föranleda en utvisning.

Visst att det får en avgörande betydelse eftersom matchen avgörs av situationen. Dock tycker jag att domarna gör rätt som faktiskt friar och låter spelet fortsätta.

Det jag är övertygad att Lill Kenta Johansson, Johan Tornberg och Håhkan Åhlund kommer att påtala är vikten av att spela tills domaren blåser. Klyschigt, jag vet.

Motin7
Efter att Motin ramlat så är det uppenbart hur passiva Örebrospelarna blir under ett par sekunder. Målvakten Julius Hudacek påkallar domarens uppmärksamhet samtidigt som Motin i sin övertygelse att domaren ska blåsa blir kvar på isen en sekund extra.
Motin8
Det föranleder målet som tillslut avgör matchen.

Nog om det.
Matchen då.

Jag håller inte med de som säger att matchen var av en låg kvalitet. Istället var det en uppvisning i taktiskt briljans framförallt från Örebros sida.
Det var tydligt hur de analyserat det första två matcherna och ändrat sättet de spelar sig ut ur egen zon när Växjö sätter press. Det gjorde att Örebro faktiskt blev det lag som kunde ta intiativ i matchen. Lagets andra period var fullkomligt lysande om man gillar taktik och detaljer. De låg oftast rätt i sina positioner. Gjorde klockrena avvägningar när de skulle gå fram och sätta press och när de skulle styra.

Växjö å sin sida som jag har höga förväntningar förbryllar mig lite. Visst att de återigen hittar en väg att vinna, ändå tycker jag ofta att de är för passiva i sitt spel. Jag önskar att de skulle släppa loss och våga vara mer kreativa, spetsen finns onekligen i gruppen.

Trots förlusten igår tror jag att Lill Kentas manskap satte sig på flyget och under de 38 minuterna tillbaka till Örebro var ganska nöjda och hade anledning att se ljust på framtiden. Trots förlusten var det många positiva bitar att lyfta fram och visa laget under dagen.

Tack för att ni tog er tid

Sanny