Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sanny Lindströms blogg

De granskar ALLA mål

De senaste dagarna har mycket fokus legat på bortdömda mål, offside i målgården och folk som har rasat.

Därför vill jag upplysa med information som är viktigt att alla hockeyälskare tar del av.

ALLA mål som görs i SHL granskas av Situationsrummet i Stockholm.
Efter varje mål så öppnas dörren till utvisingsbåset, när den stängs har sekretariatet fått ett godkännande från Stockholm.

Anser då Situationsrummet att målet bör granskas meddelas domarna på isen och en av huvuddomarna tillkallas för överläggning i speakerbåset.

Målet som godkändes i Göteborg i fredags ansåg situationsrummet skulle godkänts varav dörren till utvisningsbåset stängdes.

Jag hoppas att fans, spelare och klubbledare kan ta del av den här informationen så vi slipper onödiga debatter om olika bedömningar av olika personer och domare som hängs ut.

Tror ni själva att en domare som befinner sig på isen kommer att gå emot Situationsrummets bedömning med tillgång till uppskattningsvis 15-20 möjliga kameravinklar?

När det så tydligt tidigare brustit i kommunikation så hoppas jag att detta kan räta ut vissa frågetecken och samtidigt minska (en del) av gnället och pressen på domarna

Tack för att ni tog er tid

Utbildning och kommunikationsansvarige

Sanny Lindström