Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Grattis Växjö, ni tar hem guldet!

Klarar de att hantera pressen?

Plats 1
Växjö

Växjö insåg tidigt vilken lagdel som var tvungen att stärkas upp där avsaknaden av en riktigt toppmålvakt har varit tydlig de senaste säsongerna.
Värvning av Christofer Nihlstorp får därför ses som an av hela seriens bästa. Han vet vad som krävs för att ta sitt lag hela vägen till guld vilket är en faktor som inte ska underskattas. Nihlstorp är utan tvekan en av de snällaste och skönaste personerna som jag stött på under min hockeykarriär.

Växjö gjorde sitt första slutspel i fjol när de förlorade i semifinalen mot Färjestad. Redan i år räknas de av många som guldfavorit.
Som ett exempel tog det Skellefteå fem slutspel med två semifinal och två finalförluster innan de till sist vann guld.
Det handlar mycket om erfarenhet, att du känner igen situationer och press som kan uppstå. Det är säkert sådant som Sam Hallam funderar på i sin ensamhet.
Jag ser dock en väldigt erfaren spelartrupp, många med rutin från olika ligor såsom NHL, KHL och även från VM.

I fjol skrev jag att unga Växjö skulle utmana om guldet först 2025 vilket fick klubbens starke man, tillika VD Anders Öhman att gå i taket.
Jag är inte sämre än att jag faktiskt kan ändra mig

Den största frågan är dock, klarar de av att hantera favoritskapet?

Mina tre favoriter

Alexander Johansson
Fick lite av ett genombrott under slutspelet i fjol då han tillhörde en av Växjös bästa spelare. Johansson lär få ett större ansvar när VM spelaren Dennis Rasmussen skrivit på för Chicago. Har bra balans och har en förmåga att få spelarna omkring sig att bli bättre. Borde kunna få chansen i landslaget under året.

Noah Welch
En riktig försvarsgeneral som alla lag behöver.
Haft en bra utveckling i Växjö efter att han värvats från HV71 där jag tycker att han ofta var ojämn, ibland till och med dålig.
Numera håller jag honom som en av seriens bästa backar.

Erik Josefsson
Josefsson är underskattad spelare som får ses som en del av ryggraden i Växjö. I och med att Johan Marcusson lagt av så kommer Josefsson få en större roll som en av kultbärarna i ett lag som Växjö med många importer.
En jobbig spelare att möta, tar och ger smällar. Står ofta, med den äran och skymmer framför motståndarnas målvakt och i powerplay.

Sanny