Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Jag vet vad som saknas för att Frölunda ska ta SM guld

Har allt utom en toppmålvakt

Plats 2
Frölunda

Unga frejdiga Frölunda har lite klsychigt blivit ett år äldre. Unga spelare som framförallt Andreas Johnson var lysande fram till jul i fjol för att sedan gå in i den mentala väggen. Nu vet han vad som krävs för att hålla en jämnare nivå under hela säsongen.
Mattias Janmark är en bra värvning med potential att vinna poängligan. Har enligt rykten fått träna extra under sommaren och sägs vara i bra form.

Frölunda har en bra balans mellan spets och bredd
Fjolårets tredjekedja med Anton Axelsson, Niklas Lasu och Mats Rosseli Olsen tillhör en av seriens jobbigaste att möta.

Förlusten av offensiva backen John Klingberg är kanske den tyngsta. Jag ser dock att både Erik Gustavsson och framförallt Mikeal Wikstrand kan ta stora kliv i år och fylla en del av den luckan som Klingberg lämnar efter sig.

Problemet som jag ser det är att de har två habila målvakter utan att någon är en riktigt toppmålvakt. Fernström eller Johansson måste ta ett par kliv om det ska bli guldfest på Götaplatsen.

Mina tre favoriter

Robin Figren.
Här är en spelare som verkligen bjuder på sig själv. Gjorde sin egen pausunderhålling under finalen i Lets dance och skriver bra och roliga krönikor GP.
Har utvecklats mycket de senaste åren, en rivig spelare som kan bidra offensivt.

Andreas Johnson
Kanske inte ska prata om genombrott för en spelare som gjorde 24 poäng förra säsongen. I år är jag dock övertygad att Johnson kan placeras sig topp fem i poängligan. Trots sin brist på storlek kompenserar han det med balans och spelaförståelse. En artist och profil.

Christoffer Persson
Kanske lyser min förkärlek för defensiva backar igenom här men Persson är en av få fysiskt spelade backar som Frölunda förfogar över. Fick ibland snålt med istid av Roger Rönnberg under fjolåret. Nu har jag haft Rönnberg som tränare i landslaget och ser sambandet, Roger gillar inte oss defensiva backar 🙂

Mot Coop Arena och kvällens seriepremiär mellan Luleå och Skellefteå

Sanny