Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Färjestad åter en guldkandidat

Finns ett par frågetecken om det ska bli succé

Plats 3
Färjestad

Tommy Samuelsson är tillbaka efter tre år i Österrike, han är utan tvekan Färjestads bästa värvning.
Tommy är en riktigt tjurskalle (på ett positivt sätt) som sätter höga krav, driver på träningar och är duktigt att få alla att känna sig delaktiga och betydelsefulla.
Att döma av de träningar jag sätt på plats kanske det rent av blir så att Färjestad kommer att ha en offensivare spelfilosofi.

Borta är fjolårets alla floppvärvningar, nyförvärven känns mer genomtänkta och välscoutade där framför allt Jakop Klepis sticker ut.

Magnus Nygren kom tillbaka från farmarligan i november i fjol och var en stark bidragande orsak till att Färjestad lyckades vända den negativa trenden. Nu testar Nygren återigen lyckan borta i NHL.
Förlusten av Nygren blir svår att ersätta även om Daniel Gunarsson och framförallt Shawn Lalonde har potential.

Målvaktsgurun Erik Granqvist har varit ovärderlig för Färjestads målvakter genom åren.
Jag sätter ett litet frågetecken för Färjestads målvakter. Även om Fredrik Pettersson Wentzel tog laget hela vägen till final medan Justin Pogge var en av allsvenskans bästa målvakter.
Färjestads målvaktssituation påminner om Frölundas, två bra målvakter men ingen riktigt stjärna. Frågan är, vem ställer de i premiären?

Mina tre favoriter

Anton Grundel
Min gamla backpartner tillhör en av seriens mest underskattade spelare.
Explosiv och tacklingsskicklig back som tar stolthet i att göra sitt jobb i egen zon. Med hans fina skridskoåkning skulle jag önska att han följde upp mer i anfallen Har potential att göra runt 15 poäng.

Ole Kristian Tollefsen
Hatad av motståndare och dess fans. Men tro mig, det är en spelare du älskar att ha i ditt eget lag. Växte både som spelare och människa när han tog över kaptensrollen under fjolåret.
En stor profil.

Rickard Wallin
Visst, han är inte den spelaren han var för 4-5 år sedan.
Faktum är: Jag hade aldrig fått vinna SM guld 2011 om det inte varit för Wallin. Har en förmåga att prestera som bäst i slutspel. Sätter höga krav på sig själv och sin omgivning i och kring matcherna.

Sanny