Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Tredje raka guldet, varför inte?

Stor spelaromsättning, Skellefteå fortsatt ett topplag.

Plats 4
Skellefteå

Det går inte att blunda för alla spelarförluster som Skellefteå haft under sommaren.
Likväl har det etablerat en vinnarkultur med höga krav och förväntningar på sig själva som är föreningens styrka.
Med så många nyförvärv är det viktigt att spelarna läser av kulturen och traditionen snabbt.
De nya spelarna ska inte sätta ramar och regler kring framförallt träningsätt. Det är något som ledningen med Lasse Johansson har sprängt in i väggarna.

Intressant att se om det var Skellefteå spelsätt som gjorde spelarna bra eller spelarna som gjorde spelsättet bra.

Jag är dock övertygad att Skellefteå kommer tillhöra toppen och till och med slåss om guldet framåt våren. En starkt bidragande orsak till det är att de har kvar samma personal runt laget. Tränarteamet med Wallson i spetsen sätter fortsatt höga krav vad gäller träning både på och utanför isen.
Lasse Johansson kan säkert trolla fram ett par offensiva klassvärvningar under säsongen om det skulle visa sig behövas.
Målvaktssidan och försvaret känns till och med bättre i år.

Mike Lehtonen är ett bra nyförvärv. När han lämnade 2011 efter att ha gjort 30 mål höjdes röster att Lehtonen minsann inte skulle gå att ersätta. Hur det gick vet vi alla.

Mina tre favoriter

Erik Forsell
Har ofta fått jobbat ostört bakom flertalet av Skellefteås stjärnor de senaste åren. I år blir det dock ändring på det, seriens mest underskattade spelare får ta klivet ut ur skuggan och få en mer framträdande roll.
Bli inte förvånade om Forsell levererar runt 40-45 poäng.

Martin Sevc
Sevc har en förmåga att prestera som allra bäst i det viktiga matcherna vilket är en förklaring till hans fyra guld på fem säsonger i Elitserien/SHL. Har aldrig stött på en spelare som byter om snabbare inför matcherna. Hans snittid ligger på imponerande 2 min och 35 sekunder.

Daniel Widing

Widing behöver krav och förväntningar för att leverera som bäst vilket han lär få i Skellefteå. En vältränad och motiverad Daniel Widing är god för minst 20 mål. Är en väldigt sympatiskt, rolig och trevlig person utanför isen

Sanny