Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Fem spelare som måste spela bättre

Igår så listade jag Sveriges fem bästa spelare såhär långt i turneringen.
Idag vänder jag på resonemanget och tar ut fem spelare som måste prestera på en högre nivå än vad de hittils mäktat med under turneringen.

Det är spelare som kan vara skillnaden mellan att åka ut redan i kvartsfinal eller att till och med gå hela vägen till final.

Dock är det viktigt att understryka.
Dessa spelare har inte nödvändigtvis varit dåliga. Det är en kombination av mina förväntningarna som jag hade på spelarna inför VM och vilken kapacitet/förmåga som jag vet att spelarna besitter.

Calle Järnkrok- Ingen kan beskylla Järnkrok för att inte försöka. Noll poäng efter de inledande sju matcherna är alltför dåligt av en kreativ och offensivt skicklig spelare.
Järnkrok hamnar ofta på utsidan och har haft svårt att ta sig in på mål. Blev bättre i slutet av gruppspelet.
Har en enorm potential!

Tim Erixon- När Erixon lämnade Skellefteå 2011 var jag övertygad att han skulle göra omedelbar succé i NHL. Har haft svårt att ta en ordinarie plats i NHL och mestadels spelat i farmarligan.
Spelar inte med samma pondus som tidigare, är ofta avvaktande i försvarsspelet och följer inte med i anfallen på samma sätt som tidigare. En del av förklaringen bottnar förmodligen i ett sämre självförtroende.
Erixon har potentialen att vara Sveriges bästa back!

Jimmie Ericsson- Det går absolut inte att säga att Ericsson varit dålig under gruppspelet. Tycker dock inte att han ser lika tjurig och elak ut som tidigare.
Har fått en mer utpräglad defensiv roll än han är van vid från klubblaget. Med en enorm vinnarskalle och mängder med rutin kommer Ericsson bli en av Sveriges viktigaste spelare i kvartsfinalen.

Simon Hjalmarsson- En av SHL’s bästa spelare står än så länge bokförd för noll poäng. Spelar i en kedja med stort defensivt ansvar vilket absolut inte ska underskattas. Ser dock inte lika bestämd ut i spelet som tidigare. En talande bild var när han kom i en två mot ett situationen under matchen mot Italien. Istället för att med beslutsamhet skjuta så passade han bort läget till en markerad Mattias Sjögren.

Erik Gustafsson- Världsmästaren och succébacken från fjolårets VM har haft det tuffare i årets turnering. Inledde svagt, ofta passivt och lämnade för stort avstånd till motståndarna över hela banan innan han åkte på halsfluss. Har spelat upp sig på slutet efter att ha acklimatiserat sig och sitt spel till den större isytan.
Blir viktig med sitt resoluta spela för att få stopp på snabba Vitryssar!

Håller ni med?

Sanny