Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Sveriges fem bästa spelare

I väntan på Sveriges kvartsfinal så har jag tagit mig friheten att ta ut Sveriges bästa fem bästa spelare så här långt i turneringen.

***** Anders Nilsson- Inför turneringen var jag tveksam till att Nilsson skulle kunna vara en målvakt att luta sig mot.
Men oj så bra han spelat!
Ser ut att ha jobbat mycket med reaktioner och snabba händer vilket gör att han blir tätare och släpper mindre returer. Strålar av självförtroende och pondus vilket sänder bra signaler till hela laget.
Nilsson är en blivande stormålvakt även i NHL.

**** Joakim Lindström- Har tagit med sig sin fina form från Skellefteå och SHL till landslaget. Har förbättrat sin skridskoåkning och ser generellt ut att vara i bättre fysisk form än tidigare.
En klasspelare!

*** Mattias Ekholm- Har sin största styrka i det offensiva spelet och är väldigt bra på att transportera in pucken i offensiv zon. Har förbättrat sin defensiv under åren i Nashville.
Kan ha en tendens spela aningen överambitiöst ibland.

** Oscar Möller- Inledde turneringen lysande tillsammans med ovan nämna Lindström och Mikael Backlund. Tar mycket intiativ och är inte rädd för att ge sig in i ”tung trafik” framför motståndarnas mål.
Borde kunna spela till sig ett nytt NHL kontrakt.

* Dick Axelsson- Har mognat de senaste åren och tar numera stort ansvar både offensivt och defensivt. Var lagets bästa spelare i matchen mot Kanada och visade prov på sin teknik, finess och även hans aggressiva spelstil med några rejäla tacklingar.

Håller ni med?

Sanny