Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Jag får rysningar

Sverige gjorde det alla förväntade sig och vann relativt komfortabelt mot Italien.
En på förhand svår match, inte på grund av Italiens enorma hockeykompetens utan svårigheten för Sverige att ladda mentalt för en mer eller mindre betydelselös match.

Sverige var oberoende av resultatet tvåa i gruppen förutsatt att Kanada som väntat vinner över Norge i morgon.

Fokus låg således på den stundande kvartsfinalen där vi med största sannolikhet kommer att få möta värdnationen Vitryssland.
Många med mig får säkert rysningar och minns tillbaka till till fiaskot i OS 2002.

Skillnaden nu är att Vitryssland är både bättre och mer etablerade samtidigt som det svenska laget inte på långa vägar är lika bra.
De är offensivt skickliga där Sverige bör se upp med Washingtons Mikhail Grabovski. De flesta spelare hör till vardags hemma i KHL där bröderna Andrei och Sergei Kostitsyn är de mest tongivande.
Lägg även till den fanatiska publiken i Minsk Arena så kanske det kan ge en bild av en väldigt tuff och svår match.

Sverige måste prestera på den nivå som de gjorde stundtals i matchen mot Kanada.
Några faktorer som kommer bli extra viktiga:

*Målvaktsspelet- Anders Nilsson har hittils i VM varit turneringens bästa målvakt. han måste fortsätta att prestera på samma nivå och sprida trygghet till den orutinerade backuppsättningen.
* Snabbt förstapass– Sveriges backar måste ta sig snabbare till pucken och leverera ett enkelt förstapass till forwards med fart. Det kommer ge ett snabbare och rakare anfallsspel. Det är den enskilt största förbättringspunkt som jag vill se i spelet.
*Fler måste bidra– Hittils har Hjalmarsson, Sjögren och Jimmie Ericsson endast gjort ett mål tillsammans. De måste hjälpa till att avlasta de två toppkedjorna för att Sverige inte ska bli för lättlästa.

Nu börjar VM på allvar.
Min känsla är fortsatt positiv.

God natt Minsk

Sanny