Gunnar Nordströms blogg

Nylander glänste i första träningsmatchen

LOS ANGELES. Från träning till match på två dagar.

Försäsongen är igång i NHL och först ut med en träningsmatch under lördagen var Toronto Maple Leafs och Ottawa Senators.

Med en mix av veteraner och unga talanger i laguppställningarna vann Toronto med 4-1 hemma i Scotiabank Arena.

– William Nylander och Denis Malgin verkar snabbt ha hittat kemi på isen och är efter de första två perioderna matchens bästa spelare, kommenterade förre NHL-spelaren Gary Galley i tv-sändningen hos kanadensiska Sportsnet.

Nylander stod för en läcker framspelning till Malgins 2-1-mål tidigt i den andra perioden sedan svensken snott pucken strax utanför den offensiva blå linjen av Ottawas Tim Stutzle med en kvick fotrörelse och sedan gått runt en motståndarback till höger i anfallszonen och serverat Malgin en perfekt passning.

Schweizaren hade mer eller mindre öppet mål snett utifrån vänster och missade inte.

Kort senare gjorde Alex Steeves 3-1 och Senators hämtade sig aldrig från det underläget.

Samme Steeves fastställde slutresultatet i tom kasse med en dryg minut kvar.

Pontus Holmberg fick chansen som centerforward mellan Nylander och Malgin. Pontus spelade 12.45 minuter och skickade iväg tre skott på mål.

Det andra svenska nyförvärvet i Toronto, Calle Järnkrok, fick vänta till senare under lördagskvällen när de två rivalerna från provinsen Ontario möttes på nytt med två nya laguppställningar.

Enligt förhandsuppgifterna ska Järnkrok få chansen i Maple Leafs toppkedja med Auston Matthews.

38-årige backkämpen Mark Giordano antecknades för tre assist hos Toronto.

Carl Dahlström noterade 1 assist och +1 efter att ha fått 17.39 minuter i istid. Han hade två skott på mål.

Stutzle gav Ottawa ledningen med 1-0 i den första perioden. Justin Holl kvitterade i den andra perioden och sedan ryckte Maple Leafs ifrån.

Senators matchade också Erik Brännström i backlinjen och gav honom 21.20 minuter på isen. Han hade två skott på mål och var -1.