Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Gunnar Nordströms blogg

Lidas hyllar Söderbloms insats i natt

LOS ANGELES. Detroit Red Wings hade ledningen tre gånger i nattens rookiematch mot Dallas Stars i Traverse City, Michigan.

Men man föll till slut med 4-5.

Elmer Söderblom, 21, var en av ljusglimtarna med sitt 1-0-mål och imponerande spel.

– Elmer var bra ikväll. Han skapade mycket på egen hand och visade hur bra han är att skydda pucken och använda sin storlek, säger Nicklas Lidström till SportExpressen.

”Lidas” är på plats i Traverse City för att följa 2022 NHL Prospect Tournament liksom en annan av klubbens tidigare svenska backstjärnor, Niklas Kronwall.

Båda har aktiva roller i klubbens nysatsning, som leds av general managern Steve Yzerman.

Lidström har titeln Vice President of Hockey Operations medan Kronwall jobbar med spelarutvecklingen i Europa.

Elmer Söderblom draftades i den 6:e rundan 2019 och är med sin storlek en intressant spelare i Red Wings pipeline efter succésäsongen i Frölunda och SHL förra säsongen, där det blev 21 mål och 33 poäng på 52 matcher.

Söderblom mäter 201 cm och väger 98 kilo. Han visade under lördagens rookiematch mot Dallas hur svårstoppad han är när han utnyttjar sin storlek och räckvidd.

– Han är en spännande talang och vi har stora förhoppningar att han kan bli en NHL-spelare, sa tränaren Ben Simon, som till vardags coachar Detroits farmarlag Grand Rapids Griffins i AHL, efteråt.

Elmer Söderblom skrev den 9 juni i år på ett treårigt kontrakt med Detroit värt totalt 2,775 000 dollar, vilket motsvarar ca 29,8 miljoner kronor.

Årslönen uppgår till 9,9 miljoner kronor.

Söderblom var inte den ende svensken i Red Wings rookielag som hamnade i poängprotokollet i nattens träningsmatch. Albert Johansson hade ett skott, som styrdes in Trenton Bliss, vilket gav laget ledningen med 2-1.

Elmer Söderblom var den som öppnade målskyttet med sitt 1-0-mål efter 53 sekunder av den andra perioden. Han störtade fram till den högra stolpen och skarvade in en crosspassning.