Gunnar Nordströms blogg

Landeskog måste vila – missar NHL-premiären

LOS ANGELES. Gabriel Landeskog, 29, gjorde comeback till slutspelet i våras efter en knäoperation den 14 mars.

Han var med hela vägen till segern över regerande mästarna Tampa Bay Lightning i Stanley Cupfinalen och fick i egenskap av lagkapten för Colorado Avalanche ta emot bucklan från NHL-bossen Gary Bettman på isen i Amalie Arena i västra Florida.

Igår meddelade klubben att Landeskog behöver vila knät ytterligare en tid och inte kommer att vara redo till seriepremiären mot Chicago Blackhawks den 12 oktober.

– Någon ny operation är inte aktuell. Han behöver bara ta det lugnt ett tag, säger Landeskogs agent Peter Wallén till SportExpressen.

Gabriel Landeskog erkände i en intervju med SportExpressen i somras att han nog skulle ha behövt mer tid för rehabiliteringen av knät innan han hoppade med i leken igen när slutspelet körde igång.

När lagkamraterna i Avalanche inledde träningslägret igår, torsdag, fanns inte den svenske lagkaptenen med på isen.

– Landy brottas med en skada på underkroppen från förra säsongen och är inte redo att köra igång än. Vi har ingen exakt tidsplan över när han kan börja åka skridskor igen, men klart är att det inte är nära förestående, sa coachen Jared Bednar när laget samlades i Denver under torsdagen.

Landeskog missade de sista 23 matcherna i grundserien förra säsongen för att göra ett ingrepp i knät i form av en så kallad titthålsoperation.

Svensken gjorde en lyckad comeback i slutspelet och levererade 22 poäng, 11 mål och 11 assist, på 20 matcher.

Han kämpade sig igenom slutspelsserierna utan att vara helt återställd från operationen och avstod från förmiddagspassen på isen under många av matchdagarna.

XXX

Andra svenskar i NHL, som inte kommer att vara redo att medverka under träningslägret inför seriestarten är bland andra Nicklas Bäckström, Washington Capitals (se separat nyhetsartikel), Carl Hagelin, Washington Capitals och Timothy Liljegren, Toronto Maple Leafs.

Hagelin har återhämtat sig efter skadan på det vänstra ögat, som inträffade under ett träningspass den 1 mars när han olyckligt fick en lagkamrats klubbspets i ögat.

Nu uppges han ha en skada på underkroppen, som håller honom borta från isen ett tag framöver.

Liljegren opererades, som SportExpressen berättade igår, för ett så kallat sportbråck i Toronto tidigare i veckan.

Han väntas bli borta i minst sex veckor.