Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Gunnar Nordströms blogg

Elias framspelning nattens shownummer

LOS ANGELES. Isac Lundeström, 22, var nattens svenske poängkung i NHL när tio träningsmatcher spelades.

Med ett mål och två assist ledde han Anaheim Ducks till en 3-2-seger över Arizona Coyotes i Tucson, Arizona.

Men nattens snyggaste blågula shownummer var nog Elias Petterssons framspelning till Conor Garlands 2-2-mål när Vancouver Canucks tog emot Calgary Flames.

EP40 skickade iväg en precisionspassning tvärs igenom målgården från en position långt ute till höger och Garland kunde trycka in sin egen retur och kvittera när bara en dryg minut återstod sedan Canucks plockat ut sin målvakt.

– Den där passningen är så hård och exakt att målvakten inte hinner med att få stopp på pucken trots att den passerar genom målgården, kommenterade tv-experten John Garrett hos kanadensiska Sportsnet.

Elias hade ytterligare några lysande framspelningar under matchen, men nya kedjekamraterna Andrej Kuzmenko och Ilja Mikhejev lyckades inte med avslutningarna.

Mikhejev försvann tidigt ur matchen på grund av en skada, men nye ryssen Kuzmenko såg ut att trivas med Elias i kedejan.

– Det betyder säkert mycket för Kuzmenko att få starta tiden i Vancouver tillsammans med en kedjekamrat av Elias Petterssons kaliber, sa hockeyinsidern Satiar Shah i den andra pausen av Sportsnets tv-sändning av matchen.

Calgary vann till slut med 3-2 efter ett mål i förlängningen en av Michael Stone.

XXX

Här lite om andra svenskar som levererade under söndagens försäsongsmatcher:

XX Calgary och Vancouver drabbade också samman i ytterligare ett möte den här dagen, nu i Calgary. Den matchen vann Flames med 4-0.

Mikael Backlund hade två assist, där Elias Lindholm för första gången fick bilda kedja med nyförvärvet Jonathan Huberdeau (ett mål). Tredje länk var som väntat Tyler Toffoli.

Rasmus Andersson hamnade också i poängprotokollet med en målgivande passning.

XX Carl Grundström gjorde ett mål och spelade fram till ytterligare ett när Los Angeles Kings föll med 2-3 mot Sharks i San Jose.

Erik Karlsson spelade fram Logan Couture till segermålet i förlängningen.

Karlsson bildade backpar med Markus Nutivaara.

XX Gustav Nyquist gjorde ett av målen och Adam Boqvist svarade för en assist när Columbus Blue Jackets besegrade Pittsburgh med 5-1.

Det här var Johnny Gaudreaus debut i Columbus och han presenterade sig för sina nya hemmafans med att bjuda på tre målgivande passningar.

De här två klubbarna möttes också i Pittsburgh med två andra laguppställningar. Där vann Penguins efter förlängning med 3-2. Svenskarna Marcus Pettersson och Rickard Rakell assisterade till segermålet, som gjordes av Jason Zucker.