Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Gunnar Nordströms blogg

Drömdebut för Järnkrok i Toronto

LOS ANGELES. Två mål i debuten för Toronto Maple Leafs.

Calle Järnkrok, 30, presenterade sig för hemmafansen i Scotiabank Arena i natt, svensk tid, när man tog emot rivalerna Ottawa Senators i höstens andra träningsmatch.

Den första hade spelats några timmar tidigare i samma arena mellan samma klubbar, men med olika laguppställningar.

Järnkrok fick göra sin debut i en toppkedja med Auston Matthews och Michael Bunting.

Svensken sköt 1-0 på ett direktskott från den högra tekningscirkeln framspelad av Matthews och ökade på till 2-0 tio minuter senare i den andra perioden från samma position.

Nu var det Bunring som stod för framspelningen.

– Det var väldigt kul att få spela med de där två och alltid skönt att få göra mål. Mina kedjekamrater såg till att jag fick pucken när jag hade åkt mig i position, sa Järnkrok till Toronto Sun efter nattens match.

Men trots 2-0-ledningen inför den tredje perioden föll Maple Leafs.

Ottawa kom tillbaka starkt i den sista perioden med fyra raka mål och vann träningsmatchen med 4-2 efter fullträffar från Angus Crookshank, Josh Norris, Mark Kastelic och Tyler Motte.

Jacob Larsson, som är ny i Ottawa från Anaheim Ducks, assisterade till Kastlics 3-2-mål.

Torontocoachen Sheldon Keefe hyllade Calle Järnkrok efteråt.

– Han är en smart allroundspelare, som jag kommit att beundra under de senaste åren när jag följt honom i ligan. Han kan passa pucken, han kan skjuta och han är duktig också i det defensiva spelet, sa Keefe efteråt.

Med tillägget:

– Dessutom är han lätt att spela med för kedjekamraterna. Och han har ett vasst skott, så han kommer att bli en viktig spelare för oss.

Järnkrok valdes av nykomlingen Seattle Kraken i expansionsdraften förra sommaren från Nashville Predators.

Vid trading deadline i mars i år trejdades han till Calgary Flames.

När Järnkrok blev unrestricted free agent i juli nappade han på ett anbud från Toronto, som uppvaktade honom med ett 4-årskontrakt värt drygt 90 miljoner kronor.