Gunnar Nordströms blogg

Landeskog hyllades av tv-experten

LOS ANGELES. Han gjorde ingen poäng i nattens match, men Gabriel Landeskog hyllades ändå efter Colorados 6-3-seger över St. Louis Blues.

–Jag tycker Landeskog gjorde en mycket bra match. Däremot behöver Nathan MacKinnon lyfta upp sitt spel i den här kvartsfinalen. Han har varit blek. Och glädjande för Colorado att Mikko Rantanen äntligen gjorde ett mål i årets Stanley Cup även om det var i tom kasse med bara någon sekund kvar, kommenterade förre NHL-spelaren och numera hockeyinsidern Paul Bissonnette i tv-studion hos amerikanska TNT, som sände matchen i USA.

Nazem Kadri (se separat nyhetsartikel) var matchens lirare och Avalanches segerorganisatör med ett hattrick och en målgivande passning.

Med sina 4 poäng är Kadri nu uppe i 10 poäng, 5 mål och 5 assist, efter åtta matcher i årets slutspel.

Lika många mål och poäng har Landeskog och Rantanen (1+9). Toppar lagets interna poängliga i slutspelet gör backen Cale Makar på 12 poäng.

Andrè Burakovsky spelade inte nattens match. Oklart om han var petad eller missade matchen på grund av skada. ”Burra” har gjort 1 mål och 3 assist på sju matcher i årets play off. Samtliga poängen kom i en och samma match mot Nashville Predators i åttondelsfinalen.