Gunnar Nordströms blogg

Då ansluter Pettersson till Tre Kronor

LOS ANGELES. På fredag landar ännu en NHL-förstärkning till Tre Kronor i Finland.

Backen Marcus Pettersson, 26, bekräftar för SportExpressen att han ansluter til VM-laget.

– Det är alltid kul att få representera sitt land om man får frågan. Jag flyger från USA imorgon, torsdag, och landar i Helsingfors på fredag. Om alla tester här i Pittsburgh går bra, säger han.

Pettersson har en stark säsong bakom sig i Pittsburgh Penguins. Han har haft defensiva uppgifter i huvudsak och hade plusstatistik både under grundserien och åttondelsfinalen (+8 respektive +3).

Man föll efter en dramatisk sjunde och avgörande match borta mot New York Rangers i söndags med 3-4 efter förlängning.

– Det har absolut varit tunga dagar efter det att vi blev utslagna, men förhoppningsvis kan man avsluta säsongen på gott humör efter VM i Finland, säger Marcus.

Han har gjort fem säsonger i NHL. Debuten skedde i Anaheim Ducks säsongen 2017-18. Pittsburgh trejdade till sig Pettersson under säsongen 2018-19.

I vinterns grundserie spelade han 72 matcher i Penguinströjan och gjorde 19 poäng, 2 mål och 17 assist.

Under den sju matcher långa åttondelsfinalen mot New York Rangers bidrog Marcus med 2 assist.

Totalt har han under åren i NHL svarat för 79 poäng, 9 mål och 70 assist, under 294 spelade matcher. Han defensiva kvaliteter lyser igenom med +47.

FOTNOT. hockeynews.se var först med att rapportera tidigare i veckan att Marcus Pettersson var aktuell för VM-spel med Tre Kronor sedan Pittsburgh Penguins åkt ut ur NHL-slutspelet.