Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Gunnar Nordströms blogg

Vancouver Canucks skriver NHL-historia

LOS ANGELES. NHL-klubben Vancouver Canucks skriver historia.

Man har anställd Émilie Castonguay som assisterande general manager, vilket gör henne till den första kvinnan på den posten i någon NHL-klubb genom tiderna.

– Det är en stor dag, en historisk dag, och jag hoppas att det är början till en spännande del av mitt liv, kommenterade Émilie igår.

Det är Canucks nye hockeyboss Jim Rutherford, som gett henne jobbet när han nu gjort rent hus i klubben.

Émilie Castonguay har jobbat i sex år som spelaragent i NHL hos agenturen Momentum Hockey och har representerat bland andra Alexis Lafreniere, som gick som nummer ett i draften 2020 till New York Rangers.

Castonguay spelade collegehockey under fyra år med Niagara University samtidigt som hon pluggade ekonomi där och har också en juristutbildning från University of Montreal.

Vem som blir Vancouvers nye general manager är inte klart ännu, men enligt media i Kanada är svensken Patrik Allvin en av de heta kandidaterna till jobbet.

Canucks har redan Daniel och Henrik Sedin i ledningsgruppen, där de under den här säsongen ska sätta sig in i verksamheten på alla plan.