Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Gunnar Nordströms blogg

Stormatch av Forsberg mot gamla klubben

LOS ANGELES. Anton Forsberg, 29, räddade 35 skott och dirigerade Ottawa Senators till en bortaseger med 2-1 i nattens möte med Columbus Blue Jackets.

Det var inget snack om vem som var banans bäste spelare i Nationwide Arena.

Ottawa har varit hårt drabbat av skador och Covid-19 den här säsongen, men nu när flera av de ordinarie spelarna är tillbaka har laget lyft sig.

– Det var här jag startade min NHL-karriär, så det var en skön känsla att få vinna över Columbus, sa Anton under en tv-intervju efteråt.

Han hyllades av tv-experterna runt om i Nordamerika för nattens stormatch.

— Anton Forsberg är en bra målvakt. Han har rätt storlek och läser spelet väldigt bra. Och har åtta vinster i vinter, det är bevis nog, kommenterade förre NHL-spelaren Steve Konroyd i tv-studion hos NHL Network.

Själv var Forsberg helnöjd med sin insats i Nationwide Arena, där han tillbringade sina första år i ligan.

– Det var här allt började. Columbus var den klubb som draftade mig och jag har fortfarande många vänner kvar här, så det var skönt att komma tillbaka och få en seger här ikväll.

Anton svarade för 13 räddningar under den första perioden. Han hade framträdande ingripanden mot Boone Jenner i powerplay, men tvingades kjapitulera för Sean Kuraly 34 sekunder före den första pausvilan.

– Han spelade bra och gjorde vad han skulle, men vi borde ha utmanat honom mer, sa Kuraly.

En av Forsbergs bästa ingripanden kom mot Vladislav Gavrikov efter ett två-mot-en-läge med Eric Robinson i slutminuterna.

Anton stod för tolv räddningar under mittenperioden och tio under den sista perioden.