Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Gunnar Nordströms blogg

Sedinarna stöttar Allvin som ny GM

LOS ANGELES. Vancouver Canucks har varit en svenskklubb i NHL sedan slutet av 1970-talet.

Det kommer att fortsätta på den vägen nu när Patrik Allvin tackat ja till jobbet som ny general manager.

En tillsättning som två av klubbens största legendarer, Daniel och Henrik Sedin, applåderar.

– Jag tror att det blir bra, inte minst med tanke på att Patrik under många år jobbat i en organisation som vunnit mästerskap, säger Daniel Sedin till SportExpressen och syftar förstås på Pittsburgh Penguins.

Sedinarna träffade Allvin över en lunch i Vancouver under den förra veckan när han var där för anställningsintervjun med klubbens ägare och ledning.

– Det var kul att höra hans syn på hur man jobbar i en framgångsrik organisation, menar Danne.

X Canucks har varit ett svensklag i många år, är det inte träffande att den förste svenske general managern i NHL genom tiderna hamnar i just Vancouver?

– Jo, det har varit en jämn ström av svenska spelare här ända sedan Thomas Gradin, Lars Lindgren och det gänget var här i slutet av 70-talet och början av 80-talet. Sedan fortsatte det med Mattias Öhlund och Markus Näslund innan vi kom. Och nu är det en ny generation av duktiga svenska spelare, säger Daniel Sedin.

X Förändras din och Henriks situation på något sätt nu när Allvin kommer in som ny general manager?

– Nej, vi ska fortsätta att vara med för att se och lära. Och stötta honom i olika frågor.

X Varför känns han som rätt person att styra hockeyverksamheten i Vancouver?

– Patrik har verkligen gjort sig förtjänt av den här chansen. Han kan alla sidor av en hockeyorganisation i en NHL-klubb.

X Jim Rutherford tillsatte i måndags Canucks första kvinnliga assisterande general manager när Émilie Castonguay anställdes med ansvar för kontraksförhandlingar och spelarbudgeten?

– Jim är öppen med hur man tillsätter tjänster inom ledningen och det är kul att få vara en del av den här nya organisationen och tänkandet. Han vill ha mycket diskussion innan besluten fattas, säger Danne.