Gunnar Nordströms blogg

Vancouverstjärnan trött på att leta ursäkter

LOS ANGELES. De tre hemmamatcherna skulle ge Vancouver Canucks en chans att vända höstens motgångar och påbörja klättringen i tabellen.

Det slutade med bara en vinst och två förluster.

Nattens möte med Chicago Blackhawks var en ”måste-match” för Vancouver, men det slutade med en bitter 0-1-förlust.

Mannen bakom gästernas segermål var backen Erik Gustafsson, 29. Hans skott mot kassen styrdes in av Brandon Hagel i början av den sista perioden.

Canucks jagade sedan en kvittering och hade en våldsam press mot Chicagomålvakten Marc-Andre Fleury sedan man plockat ut Thatcher Demko i jakten på en kvittering.,

Elias Pettersson stod i den högra tekningscirkeln och bombarderade Fleury med tre raka direktskott under den sista matchminuten, men hittade inte luckan som behövdes.

– Det vore nog bättre om de varierade skotten lite och lät Quinn Hughes försöka rakt framifrån från sin backposition, kommenterade förre Canucksmålvakten John Garrett i Sportsnets tv-sändning av matchen i Kanada.

Men lagkamraten J.T. Miller berömde Elias under sin presskonferrens efteråt.

– Det var skönt att se Petey skjuta skott efter skott, men vi hade inte riktigt marginalerna med oss ikväll. I det stora hela tycker jag att vi gjorde en bra match, men det är frustrerande när resultatet uteblir.

Än en gång var inte turen eller marginalerna på Petterssons sida. Han gjorde vad han kunde och har tidigare säsonger haft stor utdelning på sitt fruktade slagskott från den högra cirkeln. Han registrerade fem skott på mål i nattens match.

Men i höst har det gått troll i både hans och lagkamraternas anfallsspel.

Man frestade Fleury med totalt 40 skott utan att lyckas överlista den 37-årige veteranmålvakten en enda gång.

Fem stolpträffar var det närmaste man kom.

– Det är jäkligt frustrerande att sitta här och försöka hitta ursäkter till varför vi inte vinner. Vi måste bli bättre på att sätta dit chanserna när vi pressar motståndarna så hårt som vi gjorde ikväll, suckade lagkaptenen Bo Horvat.

Vancouver vann en av de tre hemmamatcherna och det var mot Winnipeg med 3-2. Det blev förlust mot Colorado och i natt alltså också Chicago.

Canucks hade tre raka förluster på bortaplan innan de här tre hemmamatcherna i Rogers Arena.

Nu väntar en resa österut med fem matcher mot Pittsburgh, Columbus, Boston, Montreal och Ottawa.

Laget är i desperat behov av poäng, då man så här långt bara vunnit sex av de 19 första matcherna och ligger näst sist i tabellen för Pacific division.

Vancouver har i dagsläget fem poäng upp till den sista wildcardplatsen i Western conference.