Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Gunnar Nordströms blogg

Jätteomgång – svenskar till AHL

LOS ANGELES. Kvällen före USA:s stora högtid, Thanksgiving, laddar NHL med 14 matcher.

Det betyder alltså att 28 av ligans 32 lag är igång på onsdagskvällen, vilket blir natten till torsdag, svensk tid.

”Lilla Julafton” i NHL skulle man kunna säga.

Bland matcherna att hålla ett öga på, kan nämnas:

X PITTSBURGH-VANCOUVER: Elias Pettersson och kompani inleder en fem matcher lång turné österut med tre stopp i USA och två i Kanada.

Man är i desperat behov av poäng efter en tung höst och tabelläget ser inte helt ljust ut med sju poäng upp till en slutspelsplats.

Men det är tidigt än på säsongen, så några vinster under den här resa och läget kan förändras snabbt.

X NY ISLANDERS-NY RANGERS: Första derbyt i Islanders nya hemmarink, UBS Arena. Efter de två inledande förlusterna i arenan måste Islanders få stopp på förlustraden.

Men man har ett antal skador och även spelare i karantän efter att ha testats positivt för Covid-19, så det behövs krafttag om man ska komma igång med klättringen i tabellen.

X SEATTLE-CAROLINA: Nykomlingen Kraken fick stopp på blödningen efter sex raka förluster med en 5-2-vinst hemma över Washington i söndags medan Hurricanes föll i förlängningen  borta mot San Jose.

X VEGAS-NASHVILLE: Filip Forsberg väntas göra comeback efter en handfull missade matcher på grund av en skada på överkroppen från den 2 november när Predators gästade Calgary.

Att få tillbaka Filip i laguppställningen betyder förstås mycket för Nashville. Vegas har också haft skador på nyckelspelare i höst och inte gått så bra som experterna tippade.

XXX

Några av de nya svenskarna i ligan har i början av veckan skickats till AHL. Bland dem:

X Axel Jonsson-Fjällby, Washington Capitals. Hade en assist på åtta matcher i Capitals innan han fick biljetten till Hershey Bears.

X Alexander Holtz, New Jersey, är tillbaka i Utica Comets efter sex matcher i Devils och två assist. Han gjorde fem mål på fyra framträdanden i Comets tidigare i höst.

X Fredrik Claesson, Tampa Bay, till Syracuse Crunch i AHL.

x Lucas Carlsson, Florida Panthers, till AHL-laget Charlotte Checkers.

x Kevin Stenlund, Columbus Blue Jackets, till Cleveland Monsters.