Gunnar Nordströms blogg

Covid har nu också drabbat Islanders

LOS ANGELES. New York Islanders blev den andra NHL-klubben i höst att få matcher inställda på grund av den nya vågen av Covid-19.

Klubben har nu sju spelare i karantän.

Man skulle ha mött derbyrivalerna New York Rangers idag, söndag, och även tisdagens bortamöte med Philadelphia Flyers är inställt.

Ottawa Senators var den första klubben att få NHL-ledningen att gå med på att skjuta upp matcher den här säsongen på grund av många smittade spelare.

Då handlade det om tre matcher, som ska spelas senare i vinter.

Förra säsongen hade NHL 55 inställda matcher på grund av Covid-19.

När Islanders tog emot Pittsburgh Penguins i fredags och föll med 0-1 hade man sex spelare på listan, som går under benämningen ”NHL COVID-19 Protocol”.

De spelarna var Anders Lee, Kieffer Bellows, Ross Johnston, Adam Pelech, Andy Greene och Zdeno Chara. Man har tidigare haft Josh Bailey uppsatt på listan, men han fick i slutet av veckan tillstånd att börja träna med laget igen.

Casey Cizikas hamnade på listan i går, lördag, efter att ha testat positivt. Islanders träningsrink är stängd under de kommande tre dagarna. Om spelare och övrig personal trestar negativt tre dagar i rad är tanken att man samlas till träning igen på onsdag i nästa vecka.

Coachen Barry Trotz säger så här om läget till nhl.com:

– Jag försöker hålla daglig kontakt med alla spelare via telefonsamtal eller textmeddelanden. Vi har några smittade spelare som blivit riktigt sjuka medan andra knappt känner någonting. Så det är väldigt olika från person till person.

Islander har haft en tuff höst, då man tvingades inleda grundserien med 13 raka bortamatcher innan den nya arenan, UBS Arena, stod färdig.

Man har också haft en del skador, som skapat problem.