Gunnar Nordströms blogg

Ullmark väntar på sin debut i Boston

LOS ANGELES. Varför sitter nyförvärvet Linus Ullmark, 28, på reservbänken i Boston Bruins?

Bra fråga.

Coachen Bruce Cassidy tyckte att rookiemålvakten Jeremy Swayman, 22, var så bra i debuten mot Dallas i lördags, så han fick nytt förtroende i nattens bortamöte med Philadelphia Flyers.

Det slutade med en 3-6-förlust.

– De konkurrerar om platsen i kassen, så det gäller att ta chansen när du får den. Det är budskapet till dem båda. Jag förstår om Ullmark var besviken över att han inte fick förtroendet att spela premiären, och inte heller nästa match, men vi har förklarat läget för dem båda, sa Cassidy inför nattens match i Philadelphia.

Det kan tyckas krasst med tanke på att Bruins lockade över Ullmark från Buffalo i somras med ett 4-årskontrakt, där årslönen är 5 miljoner dollar.

Det motsvarar ca 43 miljoner kronor. Totalt är Linus Ullmarks avtal värt 171,8 miljoner kronor.

Inget NHL-lag har råd att ha en sådan högavlönad förstemålvakt på reservbänken.

Bruce Cassidy försvarade sitt val inför nattens match med att Ullmark ska vakta kassen på fredag när Boston gästar hans gamla klubb, Buffalo Sabres.

– Han kan deras spelare bättre än någon annan och de kan honom lika bra, så förhoppningsvis är han redo för utmaningen, menade Cassidy före nedsläpp i Wells Fargo Center.

Swayman, som spelar på en rookielön till ett värde av 7,9 miljoner kronor, släppte in 5 mål på 24 skott.

Han har gjort 12 NHL-matcher totalt under karriären medan Ullmark har 117 framträdanden mellan stolparna i världens bästa liga.

Flyers sista fullträff kom i tom kasse.

Lagen följdes åt i två perioder, så det stod 3-3 efter 40 minuter.

Den sista perioden var bara 58 sekunder gammal när Cam Atkinson gav Philadelphia ledningen med 4-3.

Den ledningen släppte sedan aldrig Flyers. Travis Konecny och Sean Couturier ökade på ledningen under matchens sista tio minuter.

Atkinson utnämndes till banans bäste spelare efter att ha gjort två mål och lämnat isen med +2.