Gunnar Nordströms blogg

Ullmark bröt Floridas segersvit

LOS ANGELES. Florida Panthers åtta matcher långa segersvit tog slut i natt, svensk tid.

Den som fick stopp på topplaget från östra Florida var Boston Bruins svenske målvakt, Linus Ullmark, 28.

Han stoppade 33 skott under matchen och sedan alla tre straffskyttarna Panthers skickade fram när avgörandets stund var inne.

De som försökte överlista Ullmark var trion Jonathan Huberdeau, Aleksander Barkov och Owen Tippett.

Men Linus visade än en gång varför han är NHL:s bäste straffräddare sedan säsongen 2005-06. Han har 8-3 till sin favör och en räddningsprocent på 87,8.

Det här var Panthers andra match utan huvudtränaren Joel Quenneville i båset sedan den 63-årige mästarcoachen tvingades lämna uppdraget efter publiciteten kring den elva år gamla skandalen om sexuella övergrepp i Chicago Blackhawks av videocoachen Brad Aldrich under den tid Quenneville var coach i klubben.

Ullmark har nu tre segrar på fyra starter i kassen sedan han kom till Bruins. Han har en räddningsprocent på 92,7 och 2.23 när det gäller snittet insläppta mål per match.

Florida kom till Boston från en 3-2-seger i förlängningen i Detroit på fredagskvällen, vilket var första matchen med Andrew Brunette som ansvarig för coachningen av laget efter Quennevilles avgång.

Ulf Samuelsson, som coachat backarna och lagets box play, berättade för SportExpressen igår att han också fått ökade arbetsuppgifter