Gunnar Nordströms blogg

Stängs av 21 matcher för Covid-fusk

LOS ANGELES. Han var lagets bäste forward förra säsongen.

Men i höst har Evander Kanes stjärna dalat i San Jose Sharks.

Ett nytt lågvattenmärke kom under måndagen när NHL stängde av den 30-årige kanadensaren från spel i de 21 första omgångarna den här säsongen.

Kane bröt mot de regler och ligan satte upp inför säsongen angående pandemin, det så kallade ”COVID-19 protocol.”

Enligt uppgifter i amerikanska media fejkade Evander Kane det intyg, som bekräftade att han hade vaccinerat sig inför träningslägret med Sharks i september.

Klubben avslöjade honom och under den utredning som NHL nu gjort har han varit avstängd från deltagande under campen och träningsmatcherna före seriestarten.

Evander Kane säger sig nu vara ångerfull och lämnade den här kommentaren efter domen:

”I vill be om ursäkt till mina lagkamrater, San Jose Sharks och alla klubbens fans för att jag bröt mot NHL:s COVID-regler. Jag gjorde ett misstag, som jag uppriktigt djupt ångrar och tar ansvar för. Under min avstängning kommer jag att söka rådgivning för att jag ska fatta bättre beslut i framtiden. När avstängningen är över planerar jag att återvända till isen och spela med beslutsamhet för att göra mitt bästa. Jag älskar verkligen sporten ishockey.”

Covid-.skandalen är inte de enda svarta rubrikerna som cirkulerat kring Kane de senaste månaderna.

Han beskylldes av sin exhustru för att ha gjort vadslagning på NHL-matcher, men den utredning som ligan gjorde visade inga oegentligheter.

Att Evander Kane haft ett spelsmissbruk och begärt sig själv i personlig konkurs efter att ha dragit på sig stora spelskulder på kasinon i Las Vegas är känt sedan tidigare.

Ytterligare två anmälningar mot Sharksstjärnan är under utredning.

San Jose Sharks poängterade under gårdagen sin stora besvikelse över Kanes agerande när det gäller fusket med vaccineringsintyget, då reglerna hade arbetats fram tillsammans med NHL och spelarfacket NHLPA.

Evander Kane vann Sharks interna poängliga förra säsongen efter att ha producerat 49 poäng, 22 mål och 27 assist, på 56 matcher.

Hans avstängning nu gäller fram till slutet av november. Kane får göra comeback den 30 november när San Jose gästar New Jersey Devils.

Om han då fortfarande tillhör Sharks återstår att se.