Gunnar Nordströms blogg

Coloradostjärnan testade positivt

LOS ANGELES. Eländet fortsätter.

Covid-19 har inte släppt greppet om NHL trots att alla spelare med undantag av fyra stycken är vaccinerade.

Under tisdagskvällen meddelade Colorado Avalanche att centerstjärnan Nathan MacKinnon kommer att missa onsdagskvällens hemmapremiär mot Chicago Blackhawks.

MacKinnon testade positivt i tisdags och får inte spela matchen. Men Colorado har förhoppningar om att han kan vara tillbaka till lördagens möte med St. Louis Blues.

– Han har inga symptom och mår bra, så vi hoppas att han testar negativt senare i veckan och kan spela på lördag, sa general managern Joe Sakic till nhl.com igår.

Även Colorados tränare, Jared Bednar, missar premiärmatchen hemma i Ball Arena sedan han också terstat positivt för Covid-19.

Seattle Kraken föll med 3-4 i nattens bortapremiär mot Vegas Golden Knights.

Men Seattle bjöd upp till fajt mot Vegas och klarade NHL-debuten med beröm godkänt.

Man hämtade upp 0-3 till 3-3 mot ett av ligans tippade topplag på bortaplan.

Kraken tvingades spela utan Calle Järnkrok, som är kvar hemma i Seattle sedan han testat positivt för Covid-19 i slutet av den förra veckan.XXX

Nathan MacKinnon är inte den ende centerstjärnan som missar sitt lags premiär.

Auston Matthews känner sig inte helt återställd efter operationen av handleden den 13 augusti och kommer inte att finnas med på isen när Maple Leafs inleder säsongen hemma mot Montreal Canadiens natten till torsdag, svensk tid.

Matthews räknar inte med att spela den första tre matcherna, vilket innebär att han med största sannolikhet inte heller finns med i laguppställningen på torsdag borta mot Ottawa och på lördag när samma Senators kommer på besök till Toronto.

John Tavares tar Matthews plats mellan Nick Ritchie och Mitch Marner i förstakedjan, vilket betyder att William Nylander och Michael Bunting får Alexander Kerfoot som center i andrakedjan.