Gunnar Nordströms blogg

Arvi hyllades av sina gamla fans

LOS ANGELES. Efter allt trassel med positiva Covid-tester var Nathan MacKinnon tillbaka i Colorados laguppställning i natt.

Men det blev en mardrömscomeback för superstjärnan när man föll med 3-6 borta mot Washington.

MacKinnon blev mållös och lämnade isen med -5.

– Nog inte den comeback han hade tänkt sig, kommenterade Mike Kelly i expertpanelen hos NHL Network.

Colorado saknade än en gång Gabriel Landeskog, som avtjänade den sista av en två matcher lång avstängning för en boarding i förra veckan.

På Landeskogs plats som vänsterfgorward i förstakedjan med MacKinnon och Mikko Rantanen (-5) spelade nu André Burakovsky (-4).

Colorado har vunnit en av sina tre första matcher och hängde bara med några minuter in i den andra perioden i mötet med Capitals.

Då stod det 2-2, men innan mittenperioden var slut hade Washington gått ifrån till 4-2.

Det hann bli 5-2 också tidigt i den sista perioden innan rantanen reducerade.

Alexander Ovetjkin fastställde slutresultatet i tom kasse med sitt 4:e mål på de inledande fyra matcherna.

XXX

Viktor Arvidsson hyllades av sin gamla klubb och hemmapublik i Nashville när han på tisdagskvällen kom på besök med sitt Los Angeles Kings.

”Arvi” tackade för uppskattningen och applåderade publiken i Bridgestone Arena, där han tillbringade sju säsonger innan Predators trejdade honom till Los Angeles den 1 juli.

Nashville vann nattens möte med 2-1 trots att Filip Forsberg missade en straff vid ställningen 0-1 sedan Anze Kopitar gett Kings ledningen tidigt i den andra perioden med sitt 5:e mål på tre matcher.

Men Nashville kvitterade så småningom genom Matt Duchene och sedan avgjorde Tanner Jeannot tillställningen drygt fem minuter in i den sista perioden.

Målvakten Juuse Saros räddade 25 skott och utsågs till banans bäste spelare.