Gunnar Nordströms blogg

Alex Ovetjkin skadad i natt

LOS ANGELES. Nicklas Bäckström, 33, står redan på skadelistan och kommer med all sannolikhet att missa seriepremiären i nästa vecka.

I natt, svensk tid, fick Washington Capitals ytterligare en tung skada.

Lagkaptenen och målkungen Alexander Ovetjkin, 36, lämnade isen i mitten av den första perioden i träningsmatchen mot Philadelphia Flyers och återkom inte.

Skulle Ovetjkin också missa onsdagens hemmapremiär mot New York Rangers är det ännu en stor lucka att fylla i laguppställningen.

Han skrev på ett nytt 5-årskontrakt med Capitals inför den här säsongen värt 415 miljoner kronor. Årslönen blir 83 miljoner kronor.

Ovetjkin kolliderade med Flyersforwarden Travis Konecny och föll til isen. Han tog sig så småningom ut till båset för egen maskin, men det såg ut som han inte vågade belasta det vänstra benet.

Ovetjkin gick direkt ut till omklädningsrummet och spelade inte mer den här kvällen i Capital One Arena.

Washington vann den svängiga matchen med 5-3 sedan man tappat en 2-0-ledning till 2-3, men kommit tillbaka med tre raka mål under den tredje perioden.

Ende svensken på isen i matchen var Oskar Lindblom i Philadelphia. Ja, vi ska inte glömma Felix Sandström, 24, som satt reserv för Martin Jones i Flyerskassen.