Gunnar Nordströms blogg

Tvingas spela utan sina superstjärnor

LOS ANGELES. De var redan inställda på att tvingas inleda NHL-säsongen utan anfallstjärnan Jevgeni Malkin, 35.

På onsdagen kom en ny smäll för Pittsburgh Penguins.

Lagkaptenen och centerstjärnan Sidney Crosby, 34, kommer att missa träningslägret och de inledande seriematcherna efter att ha opererat en handled.

– Vi hoppades in i det sista att han skulle slippa genomgå en operation, men vila och rehabilitering under sommaren har inte förbättrat läget tillräckligt för Sidney Så det var bäst att få operationen gjord nu före säsongen, säger general managern Ron Hextall i ett uttalande.

Crosby uppges ha haft problem med handleden under en längre tid, men kämpat på.

Men till slut kom anfallsstjärnan till den punkt, där han kände att han inte skulle kunna göra sitt bästa under nästa säsong om inte skadan åtgärdades.

Sidney Crosby missade bara en match under den förra säsongen. Han vann Penguins interna poängliga på 62 poäng, 24 mål och 38 assist, efter 55 spelade matcher.

Enligt klubbens läkare kommer det att handla om sex veckors rehabilitering nu efter operationen. Träningslägret startar om två veckor och Pittsburgh spelar första seriematchen den 12 oktober, då man tar emot regerande mästarna Tampa Bay Lightning.

Jevgeni Malkin opererade sitt högra knä i slutet av juni och väntas också missa de första matcherna i grundserien. Ron Hextall är förtegen om tidsschemat för Malins comeback, men enligt Pittsburgh Post-Gazette är det troligt att den ryske centerforwarden saknas till premiären.

Skulle man tvingas spela utan sina två ledande centerforwards blir det ett stort hål i laguppställningen.

Enligt Mike DeFabo på Post-Gazette står 36-årige Jeff Carter högst på den interna listan att ersätta Crosby i lagets förstakedja.

Teddy Blueger nämns som ett tänkbart namn att ta Malkins plats i andrakedjan.

Flyttas de två nämna upp i laguppställningen behöver Penguins hitta ersättare att leda tredje-och fjärdekedjan. Kandidater där blir Evan Rodrigues, Radim Zohorna, Dominic Simon, Michael Chaput och Brian Boyle.

Om Crosby och Malkin missar serieupptakten ökar chansen för svenske rookien Filip Hållander, 21, att slå sig in i truppen om han har ett bra träningsläger.