Gunnar Nordströms blogg

Rätt nummer med ålderns rätt

LOS ANGELES. NHL-klubbarnas träningsläger är bara en vecka bort.

I Seattle möts spelarna i Kraken för första gången.

Nykomlingen blir ligans 32:a lag och förväntningarna är stora, inte minst med anledning av det stora intresset bland fansen i Seattle.

Första upplagan av Kraken innehåller fem svenska spelare.

Och de har nu fått sina tröjnummer.

I samtliga fall rör det sig gamla bekanta nummer. I två av fallen belönades killarna för lång och trogen tjänst i ligan.

X Adam Larsson behåller nr 6 från tiden i Edmonton Oilers. Han vann dragkampen med Jamie Oleksiak från Dallas, som också spelade med en sexa på ryggen förra säsongen. Men Adam har 603 NHL-matcher i grundserien på meritlistan genom åren jämfört med Oleksiaks 369, så kanadensaren fick nummer 43 i stället.

– Adam ville behålla numret och Jamie hade inga problem med det, säger Krakens materialförvaltare Jeff Camelio till nhl.com och klubbens hemsida.

X Calle Järnkrok hade också konkurrens om tröjnumret, i det här fallet nr 19, som han burit under åren i Nashville Predators. Jared McCann hade samma nummer på tröjan förra säsongen i Pittsburgh Penguins, men Järnkrok kunde visa upp 508 seriematcher och 63 framträdanden i Stanley Cup jämfört med McCanns 352/12. Det vägde över till svenskens fördel.

X Alexander Wennberg kommer att spela med nr 21, precis som han gjorde i Florida Panthers i vintras.

X Gustav Olofsson, som är ett sent tillskott hos Kraken, tar sitt gamla nummer från åren i Minnesota Wild vilket var 23. Under säsongen 2019-20 i Montreal Canadiens bar Olofsson nr 51.

X Marcus Johansson kommer att ha det högsta numret i Seattle, då han valt att behålla nr 90 som han senast bar i Minesota Wild förra säsongen.