Gunnar Nordströms blogg

Nylander bäst i Torontos premiär

LOS ANGELES. Glödhet redan under försäsongspremiären.

William Nylander, 25, bjöd på show när Toronto Maple Leafs inledde träningsmatchandet i natt, svensk tid, med en 4-1-vinst över ärkerivalerna Montreal Canadiens.

– Nylander är banans bäste spelare i mina ögon, kommenterade förre NHL-spelaren Anthony Stewart i den andra periodpausen under kanadensiska tv-kanalen Sportsnet sändning av matchen.

Då var ställningen 3-0 till Toronto och William Nylander hade spelat fram till två av fullträffarna.

Han bjöd sedan på ett shownummer när man för publikens skull avslutade tillställningen i Scotiabank Arena med en straffläggning, som Maple Leafs vann med 2-1.

”Nyllet” tog fart och placerade ett hårt handledsskott vid den högra stolpen under plockhandsken på Montrealmålvakten Michael McNiven.

– Nylander har ägt isen under de två inledande perioderna. Han är av veteranerna i laget den här kvällen, men han spelar med härlig intensitet och beslutsamhet. Det är kul att se honom gå för fullt även om det bara är en träningsmatch, som inte gäller någonting, menade Anthony Stewart.

William spelade fram backen Jake Muzzin till 1-0-målet efter drygt 10 minuter och assisten till 2-0 kom efter 1.55 minuter av den andra perioden när svensken sköt från den vänstra tekningscirkeln i powerplay och John Tavares lyckades styra in pucken.

Mötet mellan Toronto och Montreal var säsongens första träningsmatch i NHL och båda lagen hade ett kombinerat A- och B-lag på isen.

”Nyllet” bildade kedja ihop med Alexander Kerfoot och Ilja Mikhejev.

Hos Maple Leafs fick också svenska backduon Rasmus Sandin och Timothy Liljegren chansen att visa upp sig

Båda hade över 21 minuters istid och Sandin var med och fick en assist till Tavares 2-0-mål.

Montreal gav Arvid Henrikson chansen i försvaret och han tackade för förtroendet och tog för sig genom att starta ett slagsmål med Torontoforwarden Kurtis Gabriel.

Henrikson straffades med 17 minuter, två för instigator, fem minuter för fightning och tio minuter för misconduct.

XXX

I nattens andra träningsmatch vann St. Louis Blues över Minnesota Wild med 6-2. Inga svenskpoäng i den matchen.

James Neal var matchens lirare efter att ha svarat för ett hattrick. Han har en ”professional tryout” med Blues, så nattens succé var väl tajmad.