Gunnar Nordströms blogg

NHL-stjärnorna som missar campen

LOS ANGELES. Några är skadade.

Andra sitter fast i kontraktsförhandlingar.

Och ytterligare ett antal är avstängda från att deltaga.

NHL-klubbarnas träningsläger är i full gång sedan i onsdags, men några av ligans största stjärnor saknas på isen.

Här de mest kända namnen som missat de första dagarna av träningslägret med sitt lag:

X Jevgeni Malkin och Sidney Crosby saknas på isen i Pittsburgh, där Penguins kört igång campen inför säsongen 2021-22.

Båda har genomgått operationer och har fullt upp med rehabiliteringen. Malkin har haft ett krånglande knä medan det i Crosbys fall handlar om en opererad handled..

Malkin förväntas inte göra comeback förrän i slutet av november medan Crosby kommer att missa de första två veckorna av grundserien.

X Nicklas Bäckström är sysselsatt med rehabiliteringen av en skadad höft är uppges vara ”week-to-week”.

Han är inte med på Washington Capitals träningsläger, men säger till SportExpressen att han inte är orolig över läget och räknar med spel i höst.

X I Vancouver saknas lagets två unga stjärnor, Quinn Hughes, 21, och Elias Pettersson, 22. Båda har pågående kontraktsförhandlingar, som dragit ut på tiden. Quinn är Canucks offensiva toppvapen i försvaret och EP40 har under sina inledande tre säsonger i NHL visat att han är en blivande storstjärna.

Vancouver har inte råd att vara utan dem även om man just nu inte har råd att betala dem vad de vill ha.

X Frågetecknen kring Jack Eichel i Buffalo Sabres blir bara större och större. Han nackproblem gjorde att han inte klarade fystesterna i veckan och därmed inte kan vara med på isen under campen. Eichel och Sabres kan inte komma överens om vilket ingrepp, som behöver göras på den skadade kotan i nacken.

Så länge en åtgärdsplan inte finns vill inget annat lag trejda till sig honom och betala vad Buffalo vill ha. Chansen att Eichel drar på sig Sabreströjan igen är minimal och häromdagen plockade general manager Kevyn Adams av honom kaptensrollen.

X I San Jose fortsätter det att storma kring poängkungen Evander Kane, som nyligen blev rentvådd från anklagelserna att ha satsat pengar på vadslagning om NHL-matcher efter en utredning av ligan.

Men han är under utredning för anmälningar från hustrun Anna om misshandel och innan resultatet av dessa är klara är han avstängd från Sharks och inte med under träningslägret.