Gunnar Nordströms blogg

Los Swedish Kings – eller vad?

LOS ANGELES. När Los Angeles Kings kör igång träningslägret inför säsongen 2021-22 idag, torsdag, kommer det att finnas nio svenskar på isen.

Jo, ni läste rätt.

Nio stycken.

Låter som en upplaga av Detroit Red Wings från Nicklas Lidströms tid i Hockeytown när det fanns svenskar på isen i stort sett under varje byte, eller hur?.

Nu återstår att se hur många av de åtta svenskarna i Kings, som tar en plats inför seriepremiären i mitten av oktober.

Låt oss återkomma till det.

Här svenskgänget i LA Kings när campen nu kör igång i träningsanläggningen Toyota Sports Performance Center i LA-förorten El Segundo:

BACKAR:

Nr 2: Alexander Edler, 35.

Nr 7: Tobias Björnfot, 20.

Nr 57: Jacob Moverare, 23.

FORWARDS:

Nr 9: Adrian Kempe, 25.

Nr 17: Lias Andersson, 22.

Nr 33: Viktor Arvidsson, 28.

Nr 68: Samuel Fagemo, 21.

Nr 88: Johan Södergran, 21.

Nr 91: Carl Grundström, 23.

Edler är ny för året från Vancouver Canucks efter att ha skrivit ett 1-årskontrakt som unrestricted free agent med LA Kings för att få en ny och sista utmaning på hockeykarriären.

Björnfot har fått känna på både AHL-spel och 33 matcher i NHL, så han är en av de unga nya viktiga kuggarna i Kingsförsvaret inför framtiden. Räkna med att han tar en ordinarie plats i vinter.

Arvidsson kom till Los Angeles efter en trejd med Nashville Predators i somras.

Andersson skyddades av Kings i expansionsdraften med Seattle Kraken i juli, så klubben har visat att man tror på honom efter hans insatser under fjolårssäsongen.

Och Fagemo visade framfötterna under rookieturneringen i Arizona förra helgen och kommer att få chansen i NHL i höst. Om det blir redan från seriestarten återstår att se, det beror på hur det går under träningslägret och försäsongsmatcherna.