Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Stor tv-gala när Seattle presenterar truppen

LOS ANGELES. Seattle laddar för ett sommarparty i parken.

Klockan 02.00, svensk tid, natten till torsdag ska NHL:s 32:a klubb, Seattle Kraken, presentera sin första spelartrupp.

Den tv-sända galan bjuder på artister som Macklemore och idrottsstjärnor från olika lag och ligor som haft Seattles som hemstad.

Men den stora frågan är förstås – kommer Gabriel Landeskog eller någon annan NHL-stjärna i det nya laget vara på plats.

Efter söndagens offentliggjorda listor från de andra klubbarna i ligan – med undantag av Vegas Golden Knights – har det varit locket på från Kraken om hur förhandlingarna går med eventuella free agents.

Till den kategorin hör förstås Colorado Avalanches 28-årige lagkapten Gabriel Landeskog.

Räkna med att Seattles general manager Ron Francis varit i kontakt med Team Landeskog, där agenten Peter Wallén ingår, men vad de samtalen utmynnat i vet vi inte.

Vad vi vet från Krakens pressrelease under måndagen är att man planerar att ha någon eller några av de spelare man valt i expansionsdraften på plats.

Precis som Vegas Golden Knights gjorde 2017 när man i samband med NHL Awards presenterade sin första spelartrupp i direktsänd tv och hade målvakten Marc-André Fleury på plats, som man just hade plockat från Pittsburgh Penguins lista över oskyddade spelare.

Så räkna med en underhållande tv-sändning från Gas Works park, där Seattle Kraken tillsammans med ESPN arrangerar inträdet till NHL.

Från ESPN leds sändningen av Chris Fowler och expertkommentatorerna och före detta spelarna Dominic Moore och Kevin Weekes.

Bland de idrottsstjärnor med bakgrund i Seattles medverkar Sue Bird, Marshawn Lynch, Lenny Wilkens, Jordan Morris, Gary Payton, Shawn Kemp, Bobby Wagner och Kyle Lewis.

På plats finns också Cammi Granato, som är en av Krakens scouter. Hon är invald i Hockey Hall of Fame.

Man räknar med att 4000 fans kommer att finnas på plats, som är en park vid norra änden av Lake Union med Seattles downtown inom synhåll.

Kraken kommer också att presentera sina matchtröjor för hemma- och bortamatcherna, som börjar säljas den 15 september.

Seattle har väntat på det här ögonblicket sedan den 4 december 2018 när NHL-bossen Gary Bettman meddelade att staden skulle på ett NHL-lag till säsongen 2021-22.

Renoveringen av Climate Pledge Arena är inne i slutfasen och väntas vara helt färdig i september.

Enligt uppgift kommer nykomlingen att spela sina tre första seriematcher på bortaplan innan det är dags för den historiska hemmapremiären.