Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Kan Seattle locka Landeskog med en filmroll?

LOS ANGELES. Seattle Kraken har fyra dagar på sig att fundera vilka 30 spelare de ska plocka från den lista som blev officiell under söndagen.

En spelare från varje lag.

Det hetaste svenska namnet är naturligtvis Gabriel Landeskog.

Colorados 28-årige lagkapten vore ett drömnamn för nykomlingen att bygga laget omkring.

Det finns många argument om varför Kraken skulle satsa en massa miljoner på att få Landeskogs namnteckning under ett flerårskontrakt.

X Han är bara 28 år och en etablerad powerforward i NHL.

X Han har varit lagkapten i Avalanche sedan han var 19 år och har visat stora ledaregenskaper sedan juniortiden i OHL.

X Seattle är en svenskbygd i nordvästra USA, som skulle älska att ha en svensk som stjärna i laget.

Min gissning är att Landeskog och hans agent Peter Wallén (Alterno Management) kommer att lyssna på vad Kraken har att erbjuda under de närmaste dagarna.

För nu har klubben exklusiv rätt att förhandla med svensken fram till onsdag.

Tackar Gabriel nej, så kan han invänta den 28 juli och höra vad andra NHL-klubbar erbjuder. Då kan han också höra om Colorado Avalanche höjt sitt bud och vill rädda honom kvar.

När det gäller Seattle Kraken, så kan klubben locka med mycket och det roligaste jag läst i den vägen är hockeybloggaren och före detta Denver Post-reportern Adrian Dater inlägg på twitter i helgen.

Dater har en blogg som heter Colorado Hockey Now och han skriver så här:

”Som jag sagt tidigare, den stora faran i att låta Landy vara oskyddad inför expansionsdraften är att nu kan Krakens delägare Jerry Bruckheimer locka honom under de kommande 72 timmarna med att säga:

‘Landy, vi erbjuder dig 9 miljoiner dollar per år, plus en roll i nästa Tom Cruise-film.”

Bruckheimer är en av de stora filmproducenterna i Hollywood och mannen bakom succéer som ”Top Gun”, ”Pirates of the Carribbean”, ”Armageddon”, ”Beverly Hills Cop”, ”National Treasure” och ”Black Hawk Down”.

Han har jobbat med Tom Cruise och lockade Hollywoodstjärnan tillbaka till en ny ”Top Gun”, som bär titeln ”Top Gun: Maverick” och får premiär i höst.

Bruckheimer bär smeknamnet ”Mr. Blockbuster”.

Cruise och Landeskog i en actionfilm? Det vore något.