Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Bläckfisk och dykare namngav draftval

LOS ANGELES. Det var en draft inte lik någon annan.

En bläckfisk droppade det ena namnet, en dykare i ett akvarium hade namnskylten till ett av de andra valen.

Seattle Kraken tog expansionsdraften till en ny nivå – eller ett nytt djup, kanske vi ska säga – när man natten till torsdagen, svensk tid, presenterade sina 30 första spelare.

Allt i direktsänd tv, förstås.

Och det mesta flöt på rätt okej, men programledaren Chris Fowler blandade bort korten och glömde låta Hollywoodproducenten Jerry Bruckheimer presentera det sista valet från scenen, som var Vancouverforwarden Kole Lind.

Hans kollega, förre NHL-spelaren Dominic Moore, påstod att valet från LA Kings, Kurtis MacDermid, var forward när hela NHL vet att han är back.

Nåväl, det mesta rullade på rätt bra och när man läser analyserna och kommentarerna i amerikanska och kanadensiska media, så är alla överens om att Kraken har ett gediget lag på gång.

Men att man saknar en förstakedja. Kanske till och med en andrakedja.

De övriga lagen gjorde inte några anfallsstjärnor tillgängliga. Bristen på attraktiva centerforwards var påtaglig.

Så nu är nästa steg för Seattle att hitta några ess den 28 juli när det blir tillåtet att börja budgivningen på de spelare, som är UFA (Unrestricted Free Agents).

Man kommer säkert också att förhandla med andra klubbar om trejder före seriestarten.

XXX

Att Adam Larsson, 28, kommer att vara saknad i Edmonton Oilers står klart och det var också ett tema för lokala media där efter expansionsdraften.

Det blev förstås lite mer smärtsamt när det framkom att den svenske backen skrivit ett fyraårskontrakt med Oilers för i stort sett samma pengar som Gretzkys gamla klubb erbjöd.

Frågan på allas läppar är hur Edmonton Oilers ska kunna fylla luckan efter Adam Larsson?

Det blir ingen lätt uppgift för general managern Ken Holland, som också måste klara sig utan Oscar Klefbom nästa säsong.

Man hoppas dock lösa ett annat problem i veckan genom att locka Torontoforwarden Zach Hyman, 29, att skriva på ett flerårskontrakt.

Hyman, som spelat ut sitt kontrakt med Maple Leafs och är fri att gå vart han vill, var på plats i Edmonton med sin familj igår för att titta på staden och lyssna till anbudet från Oilers.